Argentijnse bondscoach baalt: 'Dit was niet het moment voor een interventie'

Reacties

Lionel Scaloni vindt het enorm jammer dat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië is gestaakt. De Argentijnse bondscoach stelt dat hij geen moment op de hoogte was van het feit dat vier spelers niet zouden mogen spelen.

Argentijnse bondscoach baalt: 'Dit was niet het moment voor een interventie'
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
4 - 1
Argentinië
Argentinië

De Braziliaanse gezondheidsautoririteiten (Anvisa) wilden zondagavond voorkomen dat de in Engeland spelende Emiliano Martínez, Emiliano Buendía (allebei Aston Villa), Cristiano Romero en Giovano Lo Celso (allebei Tottenham Hotspur) in actie zouden komen tegen Brazilië. Het kwartet zou zich niet aan de coronaregels hebben gehouden; ze hadden veertien dagen in quarantaine gemoeten, maar meldden nooit dat ze uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig waren (Argentinië reisde via Venezuela naar Brazilië).

Ondanks een politieinval in het hotel stapten de vier spelers gewoon in de bus naar het stadion, waarna Martínez, Romero en Lo Celso ook aan de aftrap verschenen. Toen de wedstrijd enkele minuten oud was, stapten er officials het veld op om het drietal af te voeren. Het leidde uiteindelijk tot het stopzetten van de Zuid-Amerikaanse klassieker, tot teleurstelling van Scaloni. 'Dit maakt me heel droevig. Ik wil geen schuldige aanwijzigen. Maar wat er ook is gebeurd, dit was niet het moment voor die interventie.'

Scaloni hoopt dat zijn land erachter komt wat er precies speelde. 'Dit had een feest moeten worden voor iedereen, om de beste spelers van de wereld aan het werk te zien', vervolgde de bondscoach, die de vier spelers niets verwijt. 'Ik wil dat de mensen in Argentinië begrijpen dat ik als coach mijn spelers moet verdedigen. Op geen enkel moment is ons verteld dat zij de wedstrijd niet konden spelen. We wilden de wedstrijd spelen, net als de Brazilianen', aldus Scaloni via het Twitter-account van de Argentijnse bond.

Tapia
Ook bondsvoorzitter Claudio Tapia baalt van het voorval. 'Wat er vandaag is gebeurd, is onfortuinlijk voor het voetbal. Dit is heel slecht voor het imago.' Tapia benadrukt dat de Argentijnse bond (AFA) zich volledig aan de coronaregels heeft gehouden. Vandaar dat de vier spelers ondanks de politie-inval twee uur voor de aftrap gewoon meegingen naar het stadion. Eenmaal daar aangekomen grepen de officials nogmaals in. 'Toen vroeg de CONMEBOL de spelers om naar de kleedkamer te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.