Chaos compleet in coronarel: Brazilië-Argentinië wordt niet meer hervat

Reacties

Het WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië is zondagavond onderbroken omdat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten het veld opkwamen om vier spelers van de Argentijnen van het veld te halen. De CONMEBOL heeft nu gemeld dat de wedstrijd niet meer wordt hervat. 

Chaos compleet in coronarel: Brazilië-Argentinië wordt niet meer hervat
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
afg.
Argentinië
Argentinië

Eerder deze zondag deed de Braziliaanse politie ook al een inval in het spelershotel van Argentinië om doelman Emiliano Martínez, verdediger Cristian Romero, middenvelder Giovani Lo Celso en aanvaller Emiliano Buendía te sommeren het land te verlaten. Ze zouden vanwege de coronaregels niet welkom zijn in het land. Uiteindelijk gingen ze gewoon mee naar het stadion, maar daar proberen de Braziliaanse instanties hen nu van het veld te halen. De Argentijnen liepen daarop de catacomben in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Twee uur voor de aftrap was er dus ook sprake van bizarre taferelen in het spelershotel van Argentinië, maar dat reisde uiteindelijk met de voltallige selectie naar het stadion. Martínez, Romero en Lo Celso startten vervolgens ook in de basis. De Braziliaanse gezondheidsautoriteit (Anvisa) liet het er echter niet bij zitten en kwam het veld op, waardoor de wedstrijd werd onderbroken. Volgens de Argentijnse bond (AFA) mocht het viertal gewoon in actie komen.

Diverse clubs uit de Premier League en La Liga weigerden voor deze interlandperiode om spelers af te staan voor de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks, maar Aston Villa en Tottenham Hotspur stonden bovengenoemd viertal wel af in de veronderstelling dat ze na het duel van vanavond zullen terugkeren. Brazilië mist daarentegen belangrijke spelers als Thiago Silva, Alisson, Fred, Renan Lodi, Gabriel Jesus, Richarlison en Roberto Firmino in het duel met Argentinië.

De CONMEBOL heeft nu gemeld dat de wedstrijd is stopgezet na een besluit van de scheidsrechter. De Zuid-Amerikaanse bond meldt dat de arbiter rapport opmaakt en dat de tuchtcommissie van de FIFA vervolgens besluit hoe het verder moet. De Braziliaanse spelers zijn op het veld inmiddels begonnen aan een training. De Argentijnse spelers zouden het stadion volgens nog onbevestigde berichten inmiddels verlaten. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volg de ontwikkelingen in VI Live. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.