Premier League-clubs staan internationals niet af aan 'risicolanden'

Reacties

Premier League-clubs hebben unaniem besloten geen internationals vrij te geven aan 'risicolanden'. Het gaat om de eerstvolgende interlandperiode in september. Liverpool besloot maandag al dat Mohamed Salah vanwege aangescherpte coronaregels niet naar Egypte mocht afreizen.

Premier League-clubs staan internationals niet af aan 'risicolanden'
© Pro Shots

Het besluit van de clubs zorgt ervoor dat bijna 60 spelers van 19 Premier League-clubs niet kunnen afreizen naar hun vaderland. Zij komen uit voor één van de 26 landen die aangemerkt zijn als 'risicogebied'.

Quarantaine
De spelers zouden bij terugkomst vanwege aangescherpte coronamaatregelen tien dagen in quarantaine moeten. De internationals kunnen zich dan niet voorbereiden op de officiële wedstrijden die in Engeland op het programma staan. De Engelse bond en de overheid hebben intensief overlegd om tot een oplossing te komen, maar dat is niet gelukt vanwege de zorgen over de landelijke gezondheid.

Onredelijk
Premier League-baas Richard Masters: 'De clubs hebben hun spelers altijd gesteund om voor hun landen uit te komen, maar zijn nu tot de conclusie gekomen dat het onredelijk zou zijn om de spelers onder deze omstandigheden te laten gaan. De quarantaineplicht zou grote impact hebben op het welzijn en de gezondheid van de spelers. We begrijpen de uitdagingen die er liggen voor de internationale voetbalkalender en we staan open voor werkbare oplossingen.'

De Premier League-clubs spraken verder hun onvrede uit over een besluit van de FIFA om de de Zuid-Amerikaanse interlandperiode met twee dagen te verlengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AFC Liverpool
Meer over AFC Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.