Liverpool heeft vanwege coronaregels slecht nieuws voor Salah en Braziliaans trio

Reacties

Het is nog maar zeer de vraag of enkele Liverpool-vedettes tijdens de komende interlandperiode mogen uitkomen voor hun nationale ploegen. Mohamed Salah heeft geen toestemming gekregen om af te reizen naar Egypte, verschillende Engelse media melden dat ook de drie Brazilianen van hun werkgever in Engeland moeten blijven.

Liverpool heeft vanwege coronaregels slecht nieuws voor Salah en Braziliaans trio
© Pro Shots

Volgens onder meer The Guardian en The Athletic gaat het naast Salah om de Braziliaanse internationals Alisson Becker, Fabinho en Roberto Firmino. Salah is de grote man bij Egypte, dat begin september WK-kwalificatiewedstrijden moet spelen tegen Angola (thuis) en Gabon (uit). Dat tweede duel zou geen probleem zijn, maar aangezien Egypte in Engeland als risicogebied geldt, zou de aanvaller bij terugkomst tien dagen in quarantaine moeten. De Egyptische bond heeft inmiddels bevestigd dat Salah vooralsnog niet beschikbaar is.

De Braziliaanse bond heeft nog niet van zich laten horen, maar voor het hierboven genoemde trio zouden dezelfde problemen gelden. De Goddelijke Kanaries spelen drie WK-kwalificatiewedstrijden, waarvan twee thuis. Ook reizigers die vanuit Brazilië naar Engeland komen, moeten in zelfisolatie. Vooralsnog maakt de Engelse overheid geen uitzondering voor topsporters. Als de vier spelers wél afreizen en daarna inderdaad in quarantaine moeten, missen zij de Premier League-duels met Leeds United en Crystal Palace én de eerste groepswedstrijd in de Champions League.

Overigens staat Liverpool niet alleen: er zijn al meer clubs uit de European Club Association (ECA) die zich bij de FIFA hebben gemeld, of dat nog gaan doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.