Krijgt Ronaldo zijn geliefde rugnummer door deze uitgaande transfer?

Reacties

Nu Cristiano Ronaldo terug is bij Manchester United, gaat in Engeland over de vraag met welk rugnummer de Portugese superster gaat spelen. Het naderende vertrek van Daniel James naar Leeds United biedt nu mogelijk uitkomst.

Krijgt Ronaldo zijn geliefde rugnummer door deze uitgaande transfer?
© Pro Shots

James is volgens Engelse media voor zo'n 35 miljoen euro op weg naar Leeds United, dat daarmee zijn transferrecord gaat verbreken (nu nog dertig miljoen voor Valencia-spits Rodrigo). Het uitzicht op speeltijd van de 23-jarige Welshman is verder vertroebeld, nu de concurrentie in de aanval met de terugkeer van Ronaldo nog verder is toegenomen.

Het vetrek naar Elland Road biedt niet alleen uitkomst voor James, mogelijk helpt het ook United om de rugnummerkwestie rond Ronaldo op te lossen. De 36-jarige Portugees speelde in zijn eerste periode op Old Trafford met rugnummer 7, zoals hij vrijwel zijn hele carrière heeft gedaan. Maar dat shirt is momenteel van Edinson Cavani.

Cavani en Ronaldo hebben op de website van de Premier League hetzelfde rugnummer.
Cavani en Ronaldo hebben op de website van de Premier League hetzelfde rugnummer.

Volgens de Engelse correspondent van RMC Sport is Cavani bereid het shirt met nummer 7 af te staan en in plaats daarvan rugnummer 21 te nemen, dat vrijkomt door het vertrek van James naar Leeds. Cavani, tussen 2013 en 2020 speler van Paris Saint-Germain, speelt bij de Uruguayaanse nationale ploeg al jaren met dat rugnummer.

Volgens Engelse media moest United een speciaal verzoek indienen bij de Premier League voor de rugnummerwissel, maar is deze toegestaan als er een nieuw nummer vrijkomt. Het zou uitkomst bieden, want voor Ronaldo zijn verder weinig aansprekende alternatieven beschikbaar. Op de website van de Premier League heeft hij al het nummer 7, net als Cavani.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.