Man Utd bevestigt sensationele terugkeer Ronaldo

Reacties

Manchester United heeft Cristiano Ronaldo twaalf jaar na zijn vertrek weer in de armen gesloten. De Engelse topclub meldt dat er een akkoord is bereikt met Juventus, waar hij ondanks een doorlopend contract een vertrekwens had neergelegd. Ronaldo leek eerder deze transferzomer nog op weg naar Paris Saint-Germain of Manchester City.

Man Utd bevestigt sensationele terugkeer Ronaldo
© Imago

Het was Man Utd dat in 2003 razendsnel toesloeg door Ronaldo binnen te hengelen. De Portugees werd na zijn komst van Sporting Portugal vliegensvlug smaakmaker op Old Trafford. Hij werd driemaal kampioen in Engeland, won de Champions League met Man Utd en een jaar voor zijn vertrek uit Engeland won hij zijn eerste Ballon d'Or. In 2009 betaalde Real Madrid 94 miljoen euro aan Man Utd om Ronaldo over te nemen, waarna hij nagenoeg alle doelpuntenrecords verbrak voor die club.

Sinds 2018 kwam Ronaldo uit voor Juventus, waarmee hij eveneens veel prijzen won en topscorer werd. Deze zomer ging het echter opeens heel snel: de vedette wilde een nieuwe uitdaging aangaan en er was veel interesse. PSG en Man City werden nadrukkelijk gelinkt aan Ronaldo, maar bij Man Utd zaten ze niet stil.

Zo zou Sir Alex Ferguson, de manager die Ronaldo naar Old Trafford haalde, persoonlijk gebeld hebben met de aanvaller en ook Bruno Fernandes onderhield contacten met zijn landgenoot. Dit alles leidde tot een terugkeer van Ronaldo, die als speler van Man Utd goed was voor 118 goals en 69 assists in 292 wedstrijden.

Voor Man Utd is Ronaldo de derde mega-aanwinst van dit seizoen. Eerder werden Jadon Sancho (Borussia Dortmund) en Raphaël Varane (Real Madrid) toegevoegd aan de selectie. Met Donny van de Beek zit er momenteel één Nederlander bij de selectie van Man Utd, hij stond twee jaar geleden met Ajax nog tegenover Ronaldo. Mede door een goal van Van de Beek werden Juventus en Ronaldo uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.