Manchester United maakt komst Varane op bijzondere wijze officieel bekend

Reacties

De transfer van Raphaël Varane van Real Madrid naar Manchester United hing al een tijdje in de lucht, maar de deal werd tot zaterdagmiddag nog niet wereldkundig gemaakt. Voor de aftrap van het thuisduel met Leeds United wandelde de Franse verdediger tot verrassing van velen het veld op met zijn nieuwe United-shirt.

Manchester United maakt komst Varane op bijzondere wijze officieel bekend
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
5 - 1
Leeds United
Leeds United

Eind juli was er al sprake van een akkoord tussen Manchester United en Real Madrid. Varane maakt voor naar verluidt veertig miljoen euro de overstap vanuit Madrid. De 79-voudig Frans international speelde tien jaar voor Real en won in die periode onder andere vier Champions League-titels en drie landstitels in Spanje.

Het duurde even tot United de overstap van de Franse wereldkampioen van 2018 wereldkundig maakte, maar zaterdag dook Varane opeens op op het veld van Old Trafford. Voordat zijn nieuwe teamgenoten het veld betraden voor de eerste wedstrijd van nieuwe Premier League-seizoen tegen Leeds United liep Varane in pak voor hen uit. Hij toonde een United-shirt met rugnummer negentien en zijn naam achterop aan de toeschouwers. Op dat moment maakte United de transfer ook via de officiële clubkanalen bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ambitieuze Varane
Op de clubsite laat Varane weten dat hij na tien jaar bij Real Madrid deze zomer toe was aan een nieuwe uitdaging. 'Manchester United is een van de meest iconische voetbalclubs en de kans om hier te komen spelen in de Premier League kon ik niet afslaan. Er is nog veel meer dat ik wil bereiken in mijn carrière en ik weet dat ik bij een team aansluit met geweldige spelers die allemaal dezelfde vastberadenheid hebben om prijzen te winnen.'

United heeft volgens Varane in afgelopen jaren veel progressie geboekt onder Solskjaer. 'Ik heb een goed gesprek gehad met de manager en ik sluit nu aan bij een groep die klaar is om op het hoogste niveau te spelen. Ik wil bij United impact maken en zal er alles aan doen om deel uit te maken van de roemruchte geschiedenis van deze club.'

Reactie Solskjaer
United-manager Solskjaer is dolgelukkig met het aantrekken van Varane. 'Ik ben enorm verheugd dat we een van de beste verdedigers van de afgelopen tien jaar hebben aangetrokken. Raphaël is een bewezen winnaar die we gedurende een lange periode hebben gevolgd. Hij is een toegewijde professional en zal zijn enorme vaardigheden en leiderschap aan deze groep toevoegen.'

'Raphaël is een unieke verdediger met een zeldzame combinatie van kwaliteiten van het hoogste niveau, waarvan ik weet dat hij ze ook op onze jonge spelers kan overdragen. Raphaël heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, maar ik weet dat hij nog steeds vastberaden is om hier te slagen, ik kan niet wachten om hem in de ploeg te verwelkomen', besluit Solskjaer, die tegen Leeds met Harry Maguire en Victor Lindelöf centraal achterin speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.