Pikant: ook Man Utd mengt zich in transferstrijd rond Ronaldo

Reacties

Bij Manchester United is er enkele dagen voor het verstrijken van de transferdeadline nog hoop op het binnenhalen van Cristiano Ronaldo. Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft vrijdag gesproken over de situatie van de Portugees, die hevig gelinkt wordt aan Manchester City.

Pikant: ook Man Utd mengt zich in transferstrijd rond Ronaldo
© Pro Shots

Meerdere gerenommeerde media in Italië hebben inmiddels gemeld dat Ronaldo vrijdagochtend afscheid heeft genomen van zijn ploeggenoten bij Juventus. Hij heeft inmiddels Turijn per privévliegtuig verlaten, in afwachting van transferontwikkelingen. De vedette wil een nieuwe uitdaging en Paris Saint-Germain en Manchester City worden genoemd als mogelijke bestemmingen.

Vergeet Manchester United niet, zo luidde min of meer de boodschap van Solskjaer vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie. De Noorse manager van The Red Devils speelde zelf op Old Trafford nog samen met de 36-jarige aanvaller, die tussen 2003 en 2009 onder contract stond bij United. Ronaldo maakte er in de voorbije jaren geen geheim van dat hij zich nog steeds verbonden voelde met de Engelse grootmacht vanwege zijn mooie tijd daar.

Solskjaer over Ronaldo: 'Als Cristiano wil vertrekken bij Juventus, dan weet hij dat wij er zijn. In mijn ogen is hij de beste speler aller tijden. We hebben wat contact gehad.' Hij liet ook weten dat de aanwezigheid van Bruno Fernandes, de collega-international van Ronaldo, mogelijk helpt. 'Ik weet dat Bruno ook met hem in gesprek is', aldus Solskjaer.

Guardiola
Elders in Manchester ging het ook over Ronaldo. Pep Guardiola ontkwam bij zijn persconferentie op weg naar de thuiswedstrijd tegen Arsenal niet aan vragen over het vermeende transferdoelwit. De City-manager antwoordde diplomatiek: 'Er zijn nog vier dagen te gaan in deze transferperiode en er kan nog van alles gebeuren. Naar mijn mening zijn er een paar spelers in de wereld die echt leidend zijn bij dit soort onderhandelingen, onder wie Ronaldo en Messi. Zij bepalen zelf waar ze willen spelen. Op dit moment ben ik dolgelukkig met de selectie die ik nu heb. Tegelijkertijd ben ik ontzettend dankbaar dat ik van twee van de beste spelers van de laatste dertig jaar heb mogen genieten. We kunnen ze (Messi en Ronaldo, red.) alleen maar bedanken. Ze waren in alle seizoenen geweldig en ik denk niet dat we nog zoiets gaan zien in de toekomst.'

Klopp
In Liverpool liet Jürgen Klopp vrijdag weten de ontwikkelingen rond Ronaldo op afstand te volgen. 'Ik volg dat als een supporter. Ik weet er het fijne niet van, dus ik kan er ook niet echt over oordelen', zei de Liverpool-manager over de geruchten dat Ronaldo overstapt naar City. 'Als andere clubs zo handelen, dan is het geen zaken doen voor de toekomst. Het is voor het nu en zo gaan sommige clubs te werk. Dat is prima', zei Klopp, die daarmee duidelijk maakte dat het aantrekken van Ronaldo volgens hem niet getuigt van het zorgvuldig uitstippelen van beleid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.