De toekomst van Ronaldo: Manchester City, PSG of toch gewoon Juve?

Reacties

Hoewel Juventus de berichten over een naderend vertrek van Cristiano Ronaldo stellig heeft ontkend, blijven de Italiaanse sportkranten druk met speculeren over de toekomst van de 36-jarige superster. Daarbij wordt Manchester City genoemd als belangrijkste kandidaat om hem tijdens de laatste dagen van de transfermarkt nog aan te trekken.

De toekomst van Ronaldo: Manchester City, PSG of toch gewoon Juve?
© Pro Shots

Ronaldo begon zondag naar verluidt op eigen verzoek op de bank bij Juventus, omdat hij nog deze zomer zou willen vertrekken uit Turijn. De Portugees viel vervolgens wel gewoon in en bezorgde De Oude Dame tegen Udinese zelfs nog bijna de overwinning, waarna vicevoorzitter Pavel Nedved stelde dat Ronaldo gewoon bij Juventus zal blijven.

Daarmee is de geruchtenmolen echter niet tot stilstand gebracht, want La Gazzetta dello Sport en Tuttosport melden dinsdag eensgezind dat Ronaldo nog altijd weg wil bij Juve. Zaakwaarnemer Jorge Mendes zou vorige week al hebben gesproken met Manchester City, dat volgens beide sportkranten de voornaamste en misschien wel enige optie is voor CR7.

Kane
Een pikante terugkeer naar Manchester, waar Ronaldo al zes jaar speelde voor aartsrivaal United, zou aan de orde komen als City er ook in de laatste week van de transferwindow niet in slaagt om Harry Kane los te weken bij Tottenham Hotspur. In dat geval zou Ronaldo de man kunnen zijn die de ploeg van Pep Guardiola aan doelpunten moet helpen.

Volgens La Gazzetta dello Sport is Manchester City de enige optie voor Ronaldo. Corriere dello Sport stelt dat CR7 nog zeven dagen heeft.
Volgens La Gazzetta dello Sport is Manchester City de enige optie voor Ronaldo. Corriere dello Sport stelt dat CR7 nog zeven dagen heeft.

De operatie is echter complex, schrijft Gazzetta. Juve wil om begrotingtechnische redenen een bedrag van rond de 29 miljoen euro ontvangen voor Ronaldo, die nog een contract voor een jaar heeft met een jaarsalaris van 31 miljoen. Tuttosport voegt daaraan toe dat een ruildeal met Gabriel Jesus een optie zou kunnen zijn, zodat Juve meteen een vervanger heeft.

Beide kranten benadrukken dat het ook heel goed mogelijk is dat Ronaldo op zaterdag 11 september gewoon nog in het shirt van Juventus speelt tijdens het uitduel met Napoli. Zoveel opties zijn er immers niet op de transfermarkt. Het in Rome gezetelde Corriere dello Sport voegt er daar nog eentje aan toe: het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain.

PSG 
Ronaldo zou voor PSG een optie worden als Kylian Mbappé in de laatste week van de transfermarkt nog naar Real Madrid vertrekt. Maandag meldde RMC Sport dat de 22-jarige aanvaller een aanbieding om zijn in 2022 aflopende contract te verlengen naast zich neer heeft gelegd. De bestemming-Parijs is er dus ook een met onzekerheden. Wordt vervolgd.

Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.