Juventus schept duidelijkheid na transferonrust rond Ronaldo

Reacties

Bij Juventus begrijpt men weinig van de ophef die zondag ontstond vanwege het ontbreken van Cristiano Ronaldo in de basisopstelling voor het competitieduel met Udinese. Het bericht dat de aanvaller vanwege een transferwens niet wilde starten wordt ontkend door de technische leiding.

Juventus schept duidelijkheid na transferonrust rond Ronaldo
© Pro Shots

Juventus begon het nieuwe seizoen in de Serie A zondag in Udine en Ronaldo verscheen niet aan de aftrap. De Italiaanse journalist Fabrizio Romano beweerde dat dit op verzoek van de Portugees zelf was besloten, omdat Ronaldo in de slotfase van de transfermarkt zou willen vertrekken uit Turijn. Romano, altijd goed ingevoerd als het gaat om transferzaken, voegde eraan toe dat Juventus nog geen officiële aanbiedingen had ontvangen.

Massimiliano Allegri was verrast toen hij werd geconfronteerd met de vermeende vertrekwens van zijn 36-jarige sterspeler. De coach van Juventus had eerder deze week al benadrukt dat Ronaldo niet zou vertrekken en maakte zondag duidelijk dat hij zelf had besloten om de aanvaller op de bank te laten beginnen, omdat Ronaldo na een drukke zomer nog niet honderd procent fit is.

Vicevoorzitter Pavel Nedved deed vervolgens zijn best om aan alle onrust een einde te maken. 'We hoeven niet te zoeken naar ophef', stelde de Tsjech. 'Het was een beslissing die is gedeeld met de speler. Aan het begin van het seizoen is het normaal dat hij nog niet topfit is. Ook Giorgio Chiellini, een Europees kampioen, begon op de bank. Daar hoeven we dus niets achter te zoeken. Ik kan absoluut bevestigen dat Ronaldo gewoon bij Juventus zal blijven.'

Ronaldo kwam zondag nog wel als invaller in de ploeg en leek Juventus in blessuretijd aan de drie punten te helpen. Zijn doelpunt werd echter geannuleerd, omdat de VAR buitenspel had geconstateerd. Zo begon Juventus het seizoen met een teleurstellend 2-2 gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.