Koopje van de Eeuw: laatbloeier Mendy meteen goud waard voor Chelsea

Reacties

Kepa Arrizabalaga is nog altijd de duurste doelman aller tijden, maar het is zijn opvolger die afgelopen seizoen goud waard was voor Chelsea. Édouard Mendy kwam in september voor 24 miljoen euro over van Stade Rennes en dat bleek een schot in de roos.

Koopje van de Eeuw: laatbloeier Mendy meteen goud waard voor Chelsea
© Pro Shots

Mendy kreeg deze Champions League-campagne slechts drie doelpunten tegen. De 29-jarige doelman uit Senegal hield in de finale tegen Manchester City (0-1 winst) voor de negende keer zijn doel schoon. Dat laatste was slechts twee keer eerder voorgekomen in de geschiedenis van de Champions League. Santiago Cañizares (2001) en Keylor Navas (2016) gingen hem voor. Petr Cech had het dus goed gezien vorig jaar toen hij Chelsea adviseerde Mendy op te pikken bij Rennes. Zelf had de Tsjech in 2004 dezelfde stap gezet om daarna tien seizoenen eerste keus te zijn bij Chelsea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mendy is echt een laatbloeier, want na zijn vertrek bij derdeklasser AS Cherbourg in de zomer van 2014 zat de destijds 22-jarige doelman een jaar zonder club. 'Ik had echt mijn twijfels of ik door zou gaan', gaf Mendy later aan in een interview. Net toen hij bijna had opgegeven, kon Mendy bij Olympique Marseille terecht als vierde doelman. Stade Reims pikte hem een jaar later op en vanaf dat moment ging het hard. In zijn tweede seizoen werd hij basisspeler en hielp hij zijn club aan promotie en ook het seizoen erop op het hoogste niveau maakte Mendy veel indruk. Bij de promovendus hield hij veertien keer de nul.

In de zomer van 2019 maakte Mendy de overstap naar Rennes, waarmee hij in het door het coronavirus afgebroken seizoen verrassend als derde eindigde en zich dus plaatste voor de Champions League. Daarin kwam hij echter twee keer uit tégen de Franse club, die hem al na een jaar moest laten gaan en verkocht aan Chelsea. Daar kende Mendy ook een geweldig debuutseizoen met de Champions League-winst als kers op de taart. Waar Chelsea eerder voor Kepa 80 miljoen euro betaalde, bleek de 24 miljoen voor Mendy echt een koopje.

Na de overwinning op Manchester City vierde Édouard Mendy het winnen van de Champions League met zijn moeder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer É. Mendy
Meer over É. Mendy
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.