'Boehly in Saoedi-Arabië voor grote schoonmaak Chelsea'

Reacties

Todd Boehly is op dit moment in Saoedi-Arabië om daar diverse overbodige Chelsea-spelers te slijten. De steenrijke eigenaar van The Blues hoopt Édouard Mendy, Kalidou Koulibaly en Hakim Ziyech te verkopen.

'Boehly in Saoedi-Arabië voor grote schoonmaak Chelsea'
© Pro Shots

Volgens Sky Sport is Chelsea met drie Saoedische clubs in gesprek. Chelsea hoopt deze zomer de bezem flink door de selectie te halen. Doelman Mendy staat in de belangstelling van Al-Ahli, Al-Hilal hoopt Koulibaly binnen te halen, terwijl Ziyech hoog op het lijstje van Al-Nassr staat. Ook Romelu Lukaku is gewild in Saoedi-Arabië, maar hij prefereert een langer verblijf bij Internazionale, de club waaraan Chelsea hem afgelopen seizoen verhuurde, boven het grote geld.

De massale Saoedische interesse in Chelsea-spelers komt niet zomaar uit de lucht vallen. De Saoedische Public Investment Fund (PIF) bezit meerderheidsaandelen in zowel Al-Ahli, als Al-Hilal, als Al-Nassr. Daarnaast heeft de PIF onlangs flink geïnvesteerd in Clearlake Capital, dat het meerderheidsaandeel heeft in Chelsea. Boehly hoopt gebruik te kunnen maken van die band om ruimte te creëren in de salarishuishouding.

Bij Chelsea staan naar verluidt dertien spelers op de nominatielijst om te vertrekken. The Sun rekende uit dat Chelsea bijna tweeënhalf miljoen euro per week (!) bespaart, als het deze zomer afscheid neemt van Lukaku, Koulibaly, Mendy, Ziyech, N'Golo Kanté, Marc Cucurella, Pierre-Emerick Aubameyang, Kai Havertz, Christian Pulisic, Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek, Mateo Kovacic en Mason Mount.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.