Chelsea neemt definitief afscheid van CL-winnaar Édouard Mendy

Reacties

Chelsea heeft definitief afscheid genomen van doelman Édouard Mendy. De Senegalees trekt naar Saoedi-Arabië en tekent een contract bij Al-Ahly.

Chelsea neemt definitief afscheid van CL-winnaar Édouard Mendy
© Pro Shots

Mendy was zijn basisplaats onder de lat bij Chelsea afgelopen seizoen kwijtgeraakt. De keeper stond drie seizoenen lang onder contract in Londen. In de zomer van 2020 kwam hij voor een bedrag van 24 miljoen euro over van Stade Rennes.

In zijn debuutseizoen kende Mendy grote successen met Chelsea. Zo vormde hij een belangrijk aandeel in de Champions League-zege van 2020/21. Hij werd dat seizoen door de FIFA verkozen tot beste doelman van het jaar en door de UEFA tot beste doelman van het toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De 31-jarige doelman zal herinnerd worden op Stamford Bridge vanwege de sleutelrol die hij speelde op onze weg naar de Champions League-glorie in 2021', schrijft Chelsea op de clubwebsite. 'Mendy kreeg slechts twee tegengoals in zeven knock-outwedstrijden – en die goals waren niet te stoppen volleys van Porto-aanvaller Mehdi Taremi en Karim Benzema van Real Madrid.'

Mendy hield tijdens het seizoen 2021/22 23 keer de nul voor Chelsea. 'Daarvoor, en voor al het andere, zijn we dankbaar. Succes, Edu!' Het is (nog) onbekend voor hoeveel seizoenen hij in Saoedi-Arabië tekent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.