Chelsea rondt recordtransfer af: zevenjarig contract voor Kepa

Reacties

Chelsea heeft de recordtransfer van Kepa Arrizabalaga afgerond. De Spaanse doelman, die voor tachtig miljoen euro is overgenomen van Athletic de Bilbao, heeft voor liefst zeven seizoenen getekend op Stamford Bridge.

Chelsea rondt recordtransfer af: zevenjarig contract voor Kepa

Kepa (23) is de opvolger van Thibaut Courtois, die donderdag wordt gepresenteerd bij Real Madrid. 'Dit is een heel belangrijke beslissing voor mij', zegt Kepa op de website van zijn nieuwe club. 'Er zijn zo veel dingen bij deze club die mij aantrokken: alle prijzen die de club heeft gewonnen, de andere spelers in de selectie, de stad Londen, de Premier League… ik ben gewoon heel blij dat Chelsea het vertrouwen in mij heeft getoond en me heeft binnengehaald.'

Directeur Marina Granovskaia zegt dat Chelsea Kepa al geruime tijd op het oog had: 'Zijn langdurige contract toont het geloof dat we in hem hebben en we kijken met veel optimisme uit naar de aankomende seizoenen.' Kepa speelde 54 officiële wedstrijden voor Athletic en hield in 15 van die duels zijn doel schoon.

Record
Met zijn transfer naar Chelsea is Kepa uitgegroeid tot de duurste doelman aller tijden. Hij neemt het record over van Alisson Becker, die eerder deze transferzomer voor 62,5 miljoen euro van AS Roma naar Liverpool ging. Alisson was slechts drie weken de duurste doelman ooit: daarvoor had Gianluigi Buffon het record liefst zeventien jaar in handen.

De duurste keepers aller tijden:

Keeper: Van en naar: Bedrag: Jaar:
Kepa Arrizabalaga Athletic de Bilbao naar Chelsea 80.000.000 euro 2018
Alisson Becker AS Roma naar Liverpool 62.500.000 euro 2018*
Gianluigi Buffon Parma naar Juventus 52.880.000 euro 2001
Ederson Benfica naar Manchester City 40.000.000 euro 2017
Thibaut Courtois Chelsea naar Real Madrid 35.000.000 euro 2018

* Via bonussen kan dit bedrag oplopen tot 72,5 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.