Tranen bij Mount: 'Het is een lange reis geweest naar dit moment'

Reacties

Met een prachtige assist op het enige doelpunt in de finale speelde Mason Mount een cruciale rol in de Champions League-winst van Chelsea, de club die hij al sinds 2005 vertegenwoordigt. De 22-jarige Engelsman kon achteraf zijn geluk niet op.

Tranen bij Mount: 'Het is een lange reis geweest naar dit moment'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Drie jaar en een handjevol dagen geleden won Mount als huurling met Vitesse de Nederlandse play-offs om Europees voetbal. Zaterdag stond hij met de Champions League-trofee in zijn handen. 'Ik kan dit gevoel niet met woorden omschrijven, dat is gewoon onmogelijk', reageerde hij achteraf voor de camera van BT Sport.

'Ik heb de afgelopen jaren twee finales gespeeld met Chelsea en die heb ik allebei verloren, dat deed enorm veel pijn. Als kind droomde ik altijd van het spelen en winnen van finales, dat is waar ik voor sta en waar deze club voor staat. Dat weet ik als geen ander', zei Mount, die met een splijtende pass op Kai Havertz mede verantwoordelijk was voor het Chelsea-doelpunt.

'Mijn vader kwam na de wedstrijd het veld op en ik barstte meteen uit in tranen toen ik hem zag. Ik speelde als klein kind al voor deze club. Het is een lange, lange reis geweest om hier in de Champions League-finale te komen. Ik wil mijn familie bedanken, zij hebben mij alles gegeven en nu heb ik de beloning behaald', zei Mount.

'Maar de credits moeten niet alleen naar de spelers gaan, ook naar de staf, bijvoorbeeld naar Joe Edwards', verwees Mount naar de assistent-trainer, die de afgelopen jaren veel in de academie van Chelsea werkte en zo een ideale belangenbehartiger is is voor de jeugdopleiding in de selectie van de hoofdmacht.

Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer M. Mount
Meer over M. Mount
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.