Kanté glimt van trots: 'Man of the Match? Dat is niet belangrijk'

Reacties

N'Golo Kanté straalde van oor tot oor na de Champions League-winst van Chelsea. De dertigjarige Fransman weigerde achteraf ook maar enige vorm van credits op te eisen.

Kanté glimt van trots: 'Man of the Match? Dat is niet belangrijk'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 1
Chelsea
Chelsea

'Het is ongelooflijk', zei de middenvelder na afloop bij het Franse RMC. 'Dit is het resultaat van heel veel hard werk na een lastige fase in het seizoen. Wat nu overheerst is trots en vreugde', aldus Kanté, die de absolute uitblinker was in de eindstrijd. Hij werd dan ook beloond met de trofee voor Man of the Match, net als in beide (!) halve finales tegen Real Madrid.

'Man of the Match? Dat is van secundair belang, de hoofdzaak is dat we het samen gedaan hebben. We hebben samen gevochten om in de finale te staan en daarin hebben we samen gestreden om die ook te winnen. We zijn gelukkig. Het is de verdienste van de hele ploeg, niet alleen van mij', benadrukte de bescheiden Fransman nog maar eens.

De prijzenkast van de kleine middenvelder begint imposante vormen aan te nemen. Sinds zijn overstap naar Engeland in 2015 won Kanté tweemaal de Engelse landstitel (met Leicester City en Chelsea), de FA Cup, de Europa League, het WK met Frankrijk en nu dus ook de Champions League. De enige hoofdprijs die eigenlijk nog op zijn palmares ontbreekt is het EK.

Dat toernooi begint over twee weken en Frankrijk is daarbij de topfavoriet, zeker na het aansluiten van Karim Benzema. 'Het EK? We genieten eerst van de Champions League. Maar het EK komt eraan, dat hopen we ook te winnen', reageerde Kanté, die na zijn heldenrol ook weer bijzonder veel complimenten oogste.

'In zijn rol is hij de beste ter wereld', concludeerde Chelsea-captain César Azpilicueta. Ook analytici Nigel de Jong en Joe Cole hadden zaterdag schitterende woorden over voor Kanté.

Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer N. Kanté
Meer over N. Kanté
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.