'Koeman wil nog een spits, Atlético zegt nee tegen verhuur João Félix'

Reacties

Met het geld dat Barcelona gaat ontvangen voor de verkoop van Emerson Royal en Ilaix Moriba wil trainer Ronald Koeman op de laatste dag nog een spits toevoegen aan de selectie. Een poging om João Félix van Atlético Madrid te huren, zou op niets zijn uitgelopen.

'Koeman wil nog een spits, Atlético zegt nee tegen verhuur João Félix'
© Pro Shots

Dat meldden Spaanse media maandagavond laat. Barça staat op het punt de Braziliaanse rechtsback Emerson voor dertig miljoen euro inclusief bonussen te verkopen aan Tottenham Hotspur, een deel van dat bedrag (zo'n zes miljoen) gaat wel naar Real Betis. Daarnaast heeft het met RB Leipzig een akkoord bereikt over de transfer van de achttienjarige Moriba, die zijn volgend jaar aflopende contract niet wil verlengen. Het Spaanse talent levert volgens Mundo Deportivo zestien miljoen euro op, plus zes miljoen aan eventuele bonussen.

Door de aanstaande komst van die miljoenen hoopt Koeman dat zijn wens - de komst van een nummer 9 - alsnog in vervulling gaat. Door het naderende vertrek van Emerson zou Barça ook nog een rechtsback willen aantrekken, waarbij Héctor Bellerín (Arsenal) werd genoemd, maar volgens de berichten in Spanje heeft aanvallende versterking prioriteit voor Koeman. De spoeling voorin is momenteel dun door de blessures van Sergio Agüero en Ousmane Dembélé, terwijl het nog even duurt voordat Ansu Fati na tien maanden afwezigheid weer topfit is.

Félix
Welke spits Barça dan zou kunnen aantrekken, is nog gissen. In Spanje werd maandagavond geschreven dat het om een spits boven de dertig ging. Mario Mandzukic (35) en Luuk de Jong (30) werden genoemd, maar zouden het niet worden. Tegelijkertijd melden diverse media dat de Catalanen hebben aangeklopt bij Atlético Madrid om João Félix op huurbasis over te nemen, maar de kampioen van Spanje zou dat al hebben afgewezen. Zo belooft het nog een interessante laatste dag te worden in Camp Nou. Krijgt Koeman nog zijn gewenste spits voor de transferdeadline van vannacht? Wordt vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer João Félix
Meer over João Félix
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.