Ansu Fati bezorgt Koeman opsteker bij door blessures geplaagd Barça

Reacties

Ronald Koeman heeft voor de verandering eens positief nieuws gekregen van het blessurefront. Ansu Fati heeft dinsdag voor het eerst weer zijn gezicht laten zien op de groepstraining van Barcelona.

Ansu Fati bezorgt Koeman opsteker bij door blessures geplaagd Barça
© Pro Shots

Fati kende vorig seizoen met vijf goals in de eerste tien officiële duels een flitsende start onder Koeman, maar liep vervolgens een zware knieblessure op. De achttienjarige aanvaller kwam sinds november niet meer in actie, maar nadert nu zijn rentree. Het laatste duel voor de interlandperiode met Getafe zal waarschijnlijk nog te vroeg komen, een rentree op 9 september tegen Sevilla is realistischer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is een welkome opsteker voor Koeman, die er door de naderende terugkeer van Fati een optie bijkrijgt in de aanval. Door blessures van Sergio Agüero en Ousmane Dembélé zijn Martin Braithwaite, Memphis Depay en Antoine Griezmann de enige fitte aanvallers in de selectie, waardoor de Albaanse aanvaller Rey Manaj al werd overgeheveld uit het B-elftal. Geld om een extra spits aan te trekken is er niet.

Richting het duel met Getafe zijn de opties voor Koeman dus nog beperkt. Ook achterin moet hij improviseren nu Gerard Piqué tegen Athletic Bilbao uitviel met een kuitblessure en Eric García rood kreeg in dat duel. Ronald Araújo en Clément Lenglet zullen waarschijnlijk het centrum van de defensie vormen. Memphis en Frenkie de Jong trainden uit voorzorg apart, maar lijken op tijd fit.

Zo 29 aug. 2021

Di 21 dec. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Ansu Fati
Meer over Ansu Fati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.