'Fati trekt conclusies na seizoenstart en zet zaakwaarnemer aan het werk'

Reacties

Ansu Fati lijkt aan te sturen op een vertrek bij Barcelona. De nog altijd maar twintigjarige aanvaller werd over zijn positie gewaarschuwd door trainer Xavi, wilde knokken voor zijn plek, maar heeft genoeg gezien na het eerste competitieduel van Barça.

'Fati trekt conclusies na seizoenstart en zet zaakwaarnemer aan het werk'
© Pro Shots

Xavi was enkele weken geleden heel eerlijk over het toekomstperspectief van Fati. 'Ik ben fan van de voetballer Fati en hij heeft ons veel geholpen. Maar het is ook duidelijk dat hij door een zware blessure uit een moeilijke situatie komt. Hij moet continuïteit hebben en dat kan ik hem niet garanderen. Dit is Barcelona, geen liefdadigheidsinstelling.'

Fati, sinds 2012 verbonden aan Barcelona, wilde toch voor zijn kans gaan. Inmiddels weet AS dat de aanvaller het anders is gaan zien. De wedstrijd tegen Getafe in de eerste speelronde van La Liga heeft daar ook mee te maken volgens de Spaanse sportkrant. Barcelona had het ontzettend lastig tegen Getafe en kon elke aanvallende impuls gebruiken, maar Xavi bracht eerst Abde Ezzalzouli en Lamine Yamal voordat hij Fati een kans gaf als invaller.

We namen vorige maand het transferbeleid van Barcelona onder de loep.

AS schrijft dat Fati aan zijn zaakwaarnemer heeft gevraagd een club voor hem te zoeken. Dat lijkt niet heel moeilijk te worden, want enkele topclubs staan al klaar om hem over te nemen. Fati brak razendsnel door bij Barcelona en brak dan ook diverse records. Zo werd hij de jongste doelpuntenmaker voor Barça in La Liga, de jongste basisspeler in Camp Nou, de jongste Champions League-debutant voor Barça en de jongste Champions League-doelpuntenmaker voor de Catalanen.

Vorig seizoen kwam Fati tot 36 competitiewedstrijden voor Barça, maar slechts één keer maakte hij een volledige wedstrijd vol. In totaal speelde hij 110 duels voor Barça, waarin hij 29 keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.