Brighton slaat slag met binnenhalen Ansu Fati, die Ajax treft

Reacties

Ansu Fati gaat aan de slag bij Brighton & Hove Albion. Hij komt op huurbasis over van Barcelona en gaat een jaar aan de slag in Engeland. Bij de huur zit geen optie tot koop.

Brighton slaat slag met binnenhalen Ansu Fati, die Ajax treft
© Pro Shots

Jarenlang stond Fati bekend als een van de grootste talenten van zijn lichting. Mede door blessureleed kon hij echter niet altijd meer rekenen op een basisplek onder Xavi. Daardoor wilde hij graag verhuurd worden en ook Barcelona was bereid mee te werken.

Onder meer Sevilla en Brighton & Hove Albion zaten achter de diensten van de buitenspeler aan. Volgens Spaanse media neemt de Engelse ploeg tachtig procent van zijn salaris over, wat neerkomt op zo'n vijf miljoen euro. Sevilla was naar verluidt niet bereid die loonsom te betalen.

Fati kwam in vier jaar tot 112 optredens in het eerste van Barcelona, waarin hij 29 keer scoorde. Daarnaast is hij negenvoudig international van Spanje. Bij Brighton gaat hij samenspelen met Nederlanders Joël Veltman en Bart Verbruggen.

Brighton neemt het in de Europa League op tegen Ajax, dat dus tegenover Fati zal komen te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.