'Sevilla biedt Luuk de Jong aan bij Barcelona'

Reacties

Memphis Depay doet het goed in zijn eerste weken bij Barcelona, maar toch wil Ronald Koeman graag nog een extra aanvaller aan zijn selectie toevoegen. De Catalaanse krant SPORT heeft nu begrepen dat Sevilla Luuk de Jong bij de Spaanse grootmacht heeft aangeboden.

'Sevilla biedt Luuk de Jong aan bij Barcelona'
© Pro Shots

De Jong zit in zijn derde seizoen bij Sevilla, dat echter bereid is om de dertigjarige Nederlander te laten gaan. Sevilla trok met Rafa Mir, overgenomen van Wolverhampton Wanderers, al een nieuwe spits aan. Volgens SPORT heeft het Engelse West Ham United belangstelling, terwijl ook bekend is dat PSV wel wat voelt voor een hernieuwde samenwerking met de kopsterke aanvaller.

De Jong wordt nu ook besproken bij Barcelona, zo wordt beweerd. De Catalanen zijn in de slotfase van de transfermarkt op zoek naar een koopje en SPORT heeft begrepen dat De Jong is aangeboden. Koeman kent zijn landgenoot van zijn tijd bij het Nederlands elftal, maar twijfelt of De Jong de speler is die hij nodig heeft. Barcelona zou willen inzetten op een andere aanvaller.

De Jong speelde tot dusver 94 officiële wedstrijden voor Sevilla, waarin hij negentien keer scoorde. In zijn eerste seizoen maakte hij nog twee goals in de gewonnen Europa League-finale tegen Internazionale. Julen Lopetegui liet de Nederlander vorige week aan de kant bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, die Sevilla met 3-0 won van Rayo Vallecano.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.