Klaassen in voetsporen Heitinga, Stekelenburg en Van der Meijde

Reacties

Zes spelers gingen Davy Klaassen voor als speler van Everton. John Heitinga is de Nederlander met de meeste duels namens The Toffees.

Klaassen in voetsporen Heitinga, Stekelenburg en Van der Meijde

Donderdagavond rondden Ajax en Everton de transfer van Klaassen af. De club uit Liverpool betaalt 27 miljoen euro voor de 24-jarige middenvelder, die bij zijn nieuwe club manager Ronald Koeman en dienst assistent en broer Erwin treft. Met Maarten Stekelenburg staat er nog een landgenoot onder contract. De 34-jarige doelman heeft op Goodison Park nog een verbintenis tot medio 2019.

Stekelenburg werd in de zomer van 2016 overgenomen van Fulham en kwam in zijn eerste seizoen tot 21 officiële wedstrijden. Slechts twee landgenoten kwamen vaker in actie in dienst van Everton. Heitinga is de Nederlander met de meeste duels namens The Toffees. In de periode 2009-14 kwam hij tot 140 wedstrijden, waarin de verdediger vijf keer tot scoren kwam.

Raymond Atteveld was de eerste speler uit Nederland bij Everton. Hij speelde in de periode 1989-92 zijn thuisduels op Goodison Park. Andy van der Meijde, Sander Westerveld, Heitinga, Royston Drenthe, Stekelenburg en nu dus Klaassen volgden zijn voorbeeld.

'Wijnaldum gaf Klaassen goede voorbeeld in Premier League'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.