Koeman bezorgt Ajax en Klaassen absolute toptransfer

Reacties

Davy Klaassen heeft zijn gewenste transfer te pakken. De middenvelder verruilt Ajax na zes seizoenen voor Everton, waar hij een contract voor vijf seizoenen getekend heeft. De Engelse ploeg betaalt 27 miljoen euro voor de aanwinst.

Koeman bezorgt Ajax en Klaassen absolute toptransfer

De 24-jarige Klaassen debuteerde op 22 november 2011 in het eerste van Ajax, waar hij al sinds 2004 uitkwam in de jeugdopleiding. De aanvallende middenvelder werkte zich uiteindelijk op tot aanvoerder van de Amsterdammers. Het afgelopen seizoen was hij goud waard voor Ajax met veertien goals in de Eredivisie.

Klaassen maakte er, hoewel hij het uitstekend naar zijn zin had bij Ajax, geen geheim van het tijd te vinden voor een volgende stap. In het verleden wees hij al eens een transfer naar Napoli af, maar Everton slaagde er dit keer wel in de veertienvoudig Oranje-international te overtuigen.

Manager Ronald Koeman zette de naam van Klaassen al snel bovenaan zijn verlanglijstje bij Everton. De club ziet Ross Barkley zeer waarschijnlijk vertrekken en Klaassen kan de Engelse international in de ogen van Koeman perfect opvolgen. 

Ajax ziet Donny van de Beek als opvolger van de vertrokken aanvoerder en is zelf nog op zoek naar een linksback, een reservedoelman en een vleugelaanvaller.

Ajax-watcher Freek Jansen bespreekt de overstap van Davy Klaassen naar Everton.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.