Overmars lovend over Klaassen: 'Voorbeeld voor jeugdspelers'

Reacties

Ajax had maar wat graag aanvoerder Davy Klaassen nog een jaar in Amsterdam gehouden, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars beseft dat de middenvelder klaar was voor een vertrek bij de club. Donderdagavond werd de overgang naar Everton officieel gemaakt door de clubs.

Overmars lovend over Klaassen: 'Voorbeeld voor jeugdspelers'

Klaassen tekende een contract voor vijf seizoenen in Engeland en levert Ajax liefst 27 miljoen euro op. 'Natuurlijk hadden wij onze aanvoerder liever nog een jaar hier gehouden, maar Davy is inmiddels 24 jaar. Hij maakt al zes seizoenen deel uit van de A-selectie, nadat hij hier de gehele jeugdopleiding doorlopen heeft', kijkt Overmars op de website van Ajax naar Klaassen, die 126 duels in de Eredivisie speelde en tot 45 duels in Europa kwam.

De 24-jarige middenvelder schopte het van jeugdspeler tot dragende kracht en aanvoerder van het eerste elftal. 'Eigenlijk is hij daarmee een voorbeeld voor spelers die vanuit onze jeugd in het eerste elftal komen. Hij heeft ieder seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Wij bedanken hem voor de mooie jaren bij Ajax en wensen hem veel succes bij Everton.'

Ajax-watcher Freek Jansen bespreekt de overstap van Davy Klaassen naar Everton.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.