Klaassen en Toornstra vormen middenveld in VI's Elftal van de Week

Reacties

SC Heerenveen is hofleverancier van VI's Elftal van de Week. De Friezen wonnen met 1-4 bij Sparta Rotterdam en zagen drie spelers opgenomen worden in de sterrenploeg.

Klaassen en Toornstra vormen middenveld in VI's Elftal van de Week
© Pro Shots

Henk Veerman was zondag twee keer trefzeker op Het Kasteel en de topscorer van de Eredivisie is de centrumspits in het Elftal van de Week, terwijl Joey Veerman de controlerende middenvelder is. Jan Paul van Hecke is de derde speler van SC Heerenveen met een basisplaats in VI's ensemble. Ondanks de zeer matige voorbereiding is Heerenveen uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen, want na zeven duels staat het vierde in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt slechts twee punten.

Ajax was zaterdag thuis met 5-2 te sterk voor Fortuna Sittard en levert één speler aan het Elftal van de Week: Davy Klaassen. Opvallend is dat ook hekkensluiter Fortuna Sittard één speler geselecteerd zag worden. George Cox scoorde twee keer in de Johan Cruijff Arena, vooral de tweede was van zeer grote schoonheid - 'Ik denk dat ik daar iedereen heb verbaasd' - en veroverde daardoor een plekje in de gelegenheidsachterhoede met daarin nog een linksback. Naast Van Hecke en Cox heeft ook Owen Wijndal een basisplaats.

AZ gaf zondag een keer geen voorsprong weg, de Alkmaarders wonnen thuis met 3-0 van RKC Waalwijk, en zag naast Wijndal ook Albert Gudmundsson uitblinken. De aanvaller scoorde twee keer. Hetzelfde gold voor Noni Madueke, die halverwege het duel tussen PSV en ADO Den Haag mocht invallen bij de thuisclub. Achter de driemansvoorhoede heeft Speler van de Week Rai Vloet een basisplaats. Dankzij zijn drie doelpunten en assist kreeg de speler van Heracles Almelo een 8,5. De hoogste waardering van afgelopen weekend.

De laatste twee plekken in het Elftal van de Week zijn voor respectievelijk Remko Pasveer en Jens Toornstra. Pasveer won met seizoensrevelatie Vitesse op bezoek bij Willem II (1-3) en Toornstra ontsnapte met Feyenoord op bezoek bij FC Emmen aan puntenverlies (2-3).

Elftal van de Week - Speelronde 7:

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.