De ontbolstering van de slimme avonturier: Vloet staat op tegen FC Utrecht

Reacties

Met drie goals en een assist was Rai Vloet de grote man bij de zege van Heracles Almelo op FC Utrecht. De Heraclied die zondagmiddag de hoofdrol vertolkte, is onze Speler van de Week na speelronde 7 in de Eredivisie.

De ontbolstering van de slimme avonturier: Vloet staat op tegen FC Utrecht
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
4 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

De arme Thijmen Nijhuis zal de komende jaren nog met pijn terugdenken aan de middag in Almelo bij het horen van de naam Vloet. De FC Utrecht-doelman speelde ongelukkig en zag zijn foutjes afgestraft worden door de blikvanger van Heracles. De aanvallende middenvelder profiteerde niet alleen van fouten, hij was ook de architect bij vele aanvallen. Het vertrouwen spatte er vanaf bij Vloet, die na nooit te zijn doorgebroken bij PSV nu zijn belofte inlost in het zwartwit. De 25-jarige Brabander staat al op zes goals in het nog prille Eredivisie-seizoen.

Onlangs spraken we Vloet uitgebreid en daarbij ging het onder meer over zijn Italiaanse avontuur. Hij verkaste in de zomer van 2018 via het Zwitserse FC Chiasso naar Frosinone, waar hij tot vijf Serie A-optredens kwam. Een groot succes werd zijn periode daar dus niet, maar Vloet genoot er wel. 'Het leven was er heerlijk en de wedstrijden waren prachtig. Weet je wat het is: ze maken zich daar niet zo druk om wat je buiten het veld doet of in wat voor auto je aan komt rijden. Op het veld, dáár moet je presteren. Het Italiaanse voetbal ligt mij ook wel. Ze zakken in en geven je ruimte, maar rond het strafschopgebied zijn ze moordenaars. Dat vind ik wel lekker.'

We moesten zondagmiddag aan de woorden van Vloet denken. Een moordenaar zijn in het strafschopgebied. Dat lukte hem zeker. Bij de 1-0 strafte hij een fout van Nijhuis af. Bij de 3-1 had hij wat geluk, want zijn schot werd van richting veranderd door Willem Janssen. Maar Vloet dwong het geluk ook af. Bij de laatste treffer stond hij opnieuw op het juiste moment op de juiste plek om toe te slaan, dit keer bij een rebound nadat Nijhuis de bal niet weg kon werken na een schot van Adrian Szöke. Vloet stak drie vingers in de lucht voor de camera, zijn hattrick was compleet.

Is dit dan de verlate doorbraak van Vloet? Het voormalige PSV-talent scoorde vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie liefst veertien keer bij Excelsior en dwong zo een transfer naar Heracles af. Daar is Vloet opnieuw uitstekend op dreef. In deze vorm is hij een van de smaakmakers van de Eredivisie. Vloet lijkt nu echt op zijn plek.

Spijt heeft hij niet gehad van zijn overstap naar Frosinone en het latere avontuur bij Sint-Truiden, waar hij in een half seizoen maar twee keer speelde. Vloet maakte zijn cv niet veel indrukwekkender in Italië en België, maar hij groeide er wel als mens. 'Als ik straks stop met voetballen, dan is dit mijn story geweest. Daar heb ik vrede mee en ik heb nu rust in mijn hoofd. Ik heb het hartstikke naar mijn zin in Almelo en zou het ook wel lekker vinden om ergens eens wat langer te blijven, maar ik weet nu ook dat plannen bij mij totaal geen zin heeft. Als ik het nu moet inschatten, denk ik ook niet dat ik tot mijn 36ste in Nederland blijf spelen. De avonturier in mij is namelijk nog niet dood, ik ben alleen wel een slimmere avonturier geworden.'

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van Vloet in Italië en België? Lees het volledige verhaal op VI PRO.

TOPVIJF SPEELRONDE 7

Vloet werd bij de strijd in de top van het weekklassement op de hielen gezeten door Henk Veerman. De targetman van SC Heerenveen sloeg bij de 1-4 zege op bezoek bij Sparta Rotterdam twee keer toe en dat leverde hem een hoge beoordeling op. Natuurlijk is er in de topvijf ook plek voor Noni Madueke, die uitblonk bij PSV tijdens de 4-0 overwinning op ADO Den Haag. De andere spelers in de top van het weekklassement zijn AZ'er Albert Gudmundsson en Ajacied Davy Klaassen.

Speler Club Beoordeling
Rai Vloet Heracles Almelo 8,50
Henk Veerman SC Heerenveen 8,00
Noni Madueke PSV 8,00
Albert Gudmundsson AZ 8,00
Davy Klaassen Ajax 8,00

ALGEMEEN KLASSEMENT

In het algemeen klassement blijft Dusan Tadic de koploper en is Riechedly Bazoer nog steeds zijn belangrijkste achtervolger. Michael de Leeuw is ten koste van Ajax-aanvaller Antony een plek gestegen dankzij zijn sterke optreden tegen Feyenoord.

Speler Club Gemiddelde
1. Dusan Tadic Ajax 7,04
2. Riechedly Bazoer Vitesse 7,00
3. Michael de Leeuw FC Emmen 6,95
4. Václav Cerny FC Twente 6,82
5. Antony Ajax 6,75
6. Philipp Max PSV 6,71
7. Ridgeciano Haps Feyenoord 6,67
8. Noni Madueke PSV 6,65
9. Pawel Bochniewicz SC Heerenveen 6,64
10. Jan Paul van Hecke SC Heerenveen 6,63
11. Perr Schuurs Ajax 6,54
= Danilo FC Twente 6,54
13. Tyronne Ebuehi FC Twente 6,50
= Daley Blind Ajax 6,50
15. Kostas Lamprou RKC Waalwijk 6,46
= Joey Veerman SC Heerenveen 6,46
= Owen Wijndal AZ 6,46
18. Denzel Dumfries PSV 6,45
19. Remko Pasveer Vitesse 6,43
= Joël Drommel FC Twente 6,43
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.