Veelbesproken penalty leidt zorgeloze zege gehavend PSV in

Reacties

PSV heeft zondag met een door corona verzwakt elftal zonder al te veel moeite gewonnen van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Roger Schmidt kwam door een veelbesproken strafschop op voorsprong, maar won uiteindelijk wel meer dan terecht.

Veelbesproken penalty leidt zorgeloze zege gehavend PSV in
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Eigenlijk wilde PSV de thuiswedstrijd tegen ADO helemaal niet spelen. De Eindhovenaren vingen bot bij de KNVB met een verzoek tot uitstel van de wedstrijd die nu tussen twee Europese uitduels viel. Daar kwam nog bij dat PSV flink wat coronabesmettingen had, waar op zondag Jorrit Hendrix en keeper Vincent Müller bijkwamen. Eerder was dat al het geval bij Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever. 'We kunnen net aan voldoen aan het minimaal aantal spelers', zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de clubwebsite.

Schmidt moest zodoende opnieuw puzzelen met zijn opstelling. Ryan Thomas en Mauro Júnior waren de gelegenheidsbacks aan Eindhovense zijde en ook Adrian Fein, Mario Götze en Eran Zahavi stonden aan de aftrap. Laatstgenoemde zorgde na een klein kwartier meteen voor het grootste discussiepunt van de wedstrijd. De Israëliër betrad het strafschopgebied, ontweek een tackle van Milan van Ewijk en leek vervolgens zelf uit te glijden, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis zag een overtreding van Lassane Faye en wees naar de stip.

Eran Zahavi ontwijkt de tackle van Milan van Ewijk.
© Pro Shots
Eran Zahavi ontwijkt de tackle van Milan van Ewijk.

Jannick van der Laan was de VAR bij de wedstrijd en raadde Kamphuis aan om naar de beelden te kijken. Dat deed de arbiter, heel lang zelfs, maar hij bleef bij zijn beslissing om PSV een strafschop toe te kennen. Zahavi nam zelf plaats achter de bal en zette PSV op voorsprong in het Phillips Stadion. Via Mohamed Ihattaren en Donyell Malen kregen de Eindhovenaren daarna nog kansen op meer, maar de tweede goal zou pas na rust vallen.

Ihattaren en Malen keken toen toe, want Schmidt haalde hen in de rust naar de kant. De kans is groot dat die wissel vooraf al was afgesproken gezien de belasting van de spelers van PSV in deze drukke periode. Philipp Max en Noni Madueke kwamen in de ploeg en Madueke verdubbelde al snel de score voor PSV. De jonge aanvaller ontving de bal van Zahavi, kreeg de ruimte en haalde van ruim twintig meter uit met een laag schot in de linkerhoek: 2-0. Madueke maakte vervolgens een mooi gebaar richting Thijs Slegers, de perschef van PSV en voormalig journalist van VI die deze week te horen kreeg dat hij acute leukemie heeft. De club betuigde met spandoeken en boodschappen op de LED-walls ook steun aan Slegers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

ADO stelde er maar weinig tegenover. De bezoekers uit Den Haag kwamen nauwelijks tot grote kansen, waardoor PSV er zelfs met een verzwakt elftal niet bijster veel moeite mee had om ADO te verslaan. Schmidt durfde het met nog een kwartier op de klok aan om Richard Ledezma zijn debuut in de hoofdmacht te laten maken. De middenvelder verving Mauro Júnior. Ledezma gaf vervolgens de assist op de 3-0 en daarmee de beslissing van Ryan Thomas, die hard raak schoot nadat Götze de paal had geraakt met een kopbal. Een vierde goal viel nog nadat Luis Felipe en Ismael Saibari ook debuteerden bij PSV. Madueke werd geen strobreed in de weggelegd en schoot voor de tweede keer raak: 4-0.

PSV komt door de zege op zestien punten uit zeven wedstrijden. De ploeg van Schmidt heeft twee punten minder dan Ajax en Vitesse, die samen bovenaan staan in de Eredivisie. SC Heerenveen staat net als PSV op zestien punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.