Johansson, de roadrunner lijkt te ontwaken

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 27ste speelronde was dat AZ-speler Mattias Johansson.

Johansson, de roadrunner lijkt te ontwaken

Een paar weken geleden stond Mattias Johansson in een donker hoekje van De Arena bedremmeld uit te leggen dat hij erg slecht had gespeeld, maar de rest van zijn team óók. En dat het voor den drommel niet meeviel om te moeten invallen bij een 2-0 achterstand tegen een superieur Ajax.

Het was allemaal waar. Maar mislukte comeback of niet, de vleugelverdediger van AZ wekte zelf ook geen moment de indruk dat hij strijdbaar genoeg was na twee maanden op de bank te hebben gezeten en een slecht winterkamp. In niets leek hij nog op de roadrunner die zo sensationeel aan dit seizoen was begonnen.

Trainer Dick Advocaat was niet mild geweest in zijn kritiek. Het kwam erop neer dat hij Johansson maar een spookrijder vond op de rechterflank, die zijn verdedigende taken verwaarloosde en aanvallend niet langer wist te verrassen. Dat zal intern tot de nodige discussies hebben geleid, want iedereen weet dat de dynamische jeugdinternational in de kern de beste back van AZ is. Eentje die voor het hoogste rendement kan zorgen.

Mattias Johansson wordt in de wedstrijd tegen Heracles Almelo onderuit gehaald door Mikhail Rosheuvel.
Mattias Johansson wordt in de wedstrijd tegen Heracles Almelo onderuit gehaald door Mikhail Rosheuvel.

Het was dan ook een slimme zet om Johansson weer op te stellen in de eenzijdige thuisduels met RKC en Heracles. Twee keer werd het 4-0. Het regende kansen, er lag ruimte aan de zijkanten en defensief werd AZ amper op de proef gesteld.

Vooral afgelopen zaterdag, toen de ploeg uit Almelo met tien man kwam te spelen, kon Johansson zijn zelfvertrouwen flink opvijzelen. Twee keer bediende hij spits Aron Jóhannsson en de derde treffer maakte hij zelf; zijn vierde alweer dit seizoen.

Maar het grote examen gaat deze week komen. Als hij ook tegen FC Anzhi en FC Twente aan de goede kant blijft dekken en zijn directe tegenstander niet meer om de haverklap uit het oog verliest, laat Mattias Johansson pas echt zien dat hij wakker is geschud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.