Jarige Buffon (43) denkt dat hij taboes kan doorbreken

Reacties

Gianluigi Buffon denkt dat hij 'taboes' kan doorbreken door zo lang door te gaan. De doelverdediger van Juventus viert deze donderdag zijn 43ste verjaardag. Daarmee is hij opvallend genoeg niet eens de oudste speler in een Europese topcompetitie.

Jarige Buffon (43) denkt dat hij taboes kan doorbreken
© Pro Shots

Buffon is een leeftijdgenoot van quarterback Tom Brady, die begin februari aantreedt in de Super Bowl. 'Het betekent in elk geval dat ik geen uitzondering ben', laat Buffon weten in gesprek met RAI Sport. 'We kunnen proberen om taboes te doorbreken, om bepaalde stereotypes over oudere topsporters te ontkrachten.'

Komt er na dit seizoen dan een einde aan de loopbaan van Buffon, die in november 1995 debuteerde in Serie A-verband voor Parma, toen Bill Clinton nog in het Witte Huis resideerde, de Flippo-rage op zijn hoogtepunt was en het bekende Gangsta's Paradise op de eerste plaats stond in de Top 40?

'Daar denk ik echt nog niet aan. Als je 43 bent, moet je het echt dag voor dag bekijken. Ik wil gewoon mijn verjaardag goed gaan vieren, dat zou al een prestatie zijn.'

Veertigers in de topcompetities (leeftijd waarop ze voor het laatst in actie kwamen in de competitie):

Hilton (Montpellier) 43 jaar en 4 maanden
Gianluigi Buffon (Juventus) 42 jaar en 10 maanden
Alberto Cifuentes (Cádiz)* 41 jaar en 3 maanden
Nino (Elche) 40 jaar en 7 maanden

* Inmiddels gestopt

Buffon is een van de vier veertigers die dit seizoen zijn opwachting maakte in een van de vijf grote Europese competities (La Liga, de Premier League, de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1). Verdediger Hilton van Montpellier is de oudste van hen.

Opvallend is dat de oudste Bundesliga-speler die dit seizoen minuten maakte 'pas' 37 jaar op de teller heeft staan: Makoto Hasebe van Eintracht Frankfurt.

In de nieuwste VI staan we stil bij Golden Oldies. Bekijk hier wat er nog meer in de laatste editie staat!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer G. Buffon
Meer over G. Buffon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.