Buffon komt met bijzondere oplossing om voetbal aantrekkelijker te maken

Reacties

Gepensioneerd doelman Gianluigi Buffon heeft een idee om het voetbal via meer doelpunten aantrekkelijker te maken voor de fans. Als het aan de Italiaan ligt, gaat de UEFA de afmetingen van de doelen aanpassen.

Buffon komt met bijzondere oplossing om voetbal aantrekkelijker te maken
© Pro Shots

In een uitgebreid interview met Tuttosport komen diverse thema's aan bod, zo ook veranderingen om het voetbal leuker te maken. Buffon ziet dat de doelmannen van tegenwoordig een hoger niveau hebben dan in het verleden en dus vindt de goalie dat de FIFA weleens mag kijken naar manieren om het moeilijker te maken voor de goalies.

'Ik denk dat we serieus moeten denken aan het groter maken van doelen', vindt Buffon. 'De afmetingen zijn sinds 1875 hetzelfde gebleven. In die tijd waren de doelen misschien te groot, maar als je naar de hedendaagse doelmannen kijkt… Dertig jaar geleden gingen tien van de vijftig schoten van afstand raak, vandaag de dag gaan er nog maar drie pogingen in. Het is moeilijk om van afstand te scoren tegen een keeper van twee meter.'

Buffon ging dit jaar met pensioen, de Italiaanse goalie nam afscheid als keeper van Parma. Dat was ook de club waar hij al in 1995 debuteerde in de voetballerij. De Italiaan keepte meer dan duizend wedstrijden in zijn carrière en is tegenwoordig teammanager van het Italiaanse elftal. Ook hielp hij de Italiaanse bond met het binnenhalen van de organisatie van het EK in 2032.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.