Bizar maar waar: voor het eerst in 123 jaar géén Italiaan in Juve-defensie

Reacties

Juventus heeft dinsdagavond voor een tamelijk krankzinnige mijlpaal gezorgd. Tijdens het Champions League-duel met Ferencváros staat er bij De Oude Dame geen enkele Italiaan onder de lat of in de verdediging. En dat is voor het eerst (!) in de clubgeschiedenis...

Bizar maar waar: voor het eerst in 123 jaar géén Italiaan in Juve-defensie
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Ferencváros
Ferencváros

Tegen de landskampioen van Hongarije staat dinsdag Wojciech Szczesny (Polen) in het doel, de defensie wordt gevormd door Juan Cuadrado (Colombia), Danilo (Brazilië), Matthijs de Ligt (Nederland) en Alex Sandro (Brazilië). Dit omdat onder anderen Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon en Leonardo Bonucci ontbreken.

Dat is opmerkelijk, aangezien het sinds de oprichting van Juventus in 1897 nog nóóit gebeurde dat er in de hele defensie geen enkele Italiaan speelde. In de 123 jaar die volgden was dat in letterlijk iedere wedstrijd wél het geval, in de basisopstelling. Dat komt neer op 4.371 dagen, een bizarre serie duels waar nu dus een einde aan is gekomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.