Ontketende Ronaldo steekt Lewandowski de loef af bij zorgeloze Juve-zege

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft zich eigenhandig gerevancheerd voor het mislopen van de uitverkiezing voor beste speler van dit kalenderjaar. De Portugees nam Juventus tegen Parma bij de hand door twee keer te scoren.

Ontketende Ronaldo steekt Lewandowski de loef af bij zorgeloze Juve-zege
© Pro Shots
Parma
Parma
0 - 4
Juventus
Juventus

Afgelopen donderdag werd Robert Lewandowski bij de FIFA's The Best-verkiezing uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2020. De Poolse topschutter van Bayern München troefde na jaren in de schaduw te hebben gestaan Lionel Messi en Ronaldo af en iedereen die de vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal een beetje kent, weet dat hem dat niet lekker zit. Tegen Parma kreeg Ronaldo de kans om de schijnwerpers weer op hem gericht te krijgen en daarin stelde hij niet teleur.

De eerste kans was voor Parma, dat op Gianluigi Buffon stuitte. Na twintig minuten werd de ban gebroken door Juve. Alex Sandro stelde teamgenoot Dejan Kulusevski met een puntgave voorzet in staat zijn oude ploeg pijn te doen. De Zweed speelde vorig seizoen nog op huurbasis bij Parma, maar werd aan het begin van het jaar door de club uit Turijn weggekaapt bij Atalanta. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Bij een hoge voorzet van Álvaro Morata sprong Ronaldo boven alles en iedereen uit en kopte hij raak.

Niet lang daarna zeilde een nieuwe doelpoging van Ronaldo rakelings over het doel, maar na rust kwam de tweede treffer van de Portugees er dan toch. De bal viel in de zestien voor zijn voeten en Ronaldo twijfelde niet: 0-3. Daarmee maakte hij zijn 33ste competitietreffer van het jaar 2020 en neemt hij afstand van Lewandowski, die eerder tegen Leverkusen zijn 32ste maakte. Ronaldo is nu de meestscorende speler van dit jaar in de vijf grote Europese competities.

Matthijs de Ligt deed daarna ook nog van zich spreken. De verdediger schoot de bal bij een hoekschop binnen, maar uit de herhaling bleek dat de bal al achter was geweest en dus ging het Nederlands getinte feestje niet door. Het slotakkoord was voor Morata, die na zijn eerdere assist op zijn collega-aanvaller ook zelf op het scoreformulier verscheen. De spits onderstreepte zijn goede vorm door met een afgemeten kopbal voor de eindstand te tekenen.

Juve nadert koploper AC Milan tot één punt op de ranglijst, maar het elftal van Andrea Pirlo heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Dinsdag krijgt Ronaldo voor het laatst dit jaar een kans zijn doelpuntentotaal nog wat verder op te vijzelen, wanneer De Oude Dame Fiorentina ontvangt. 

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Parma
Meer over Parma
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.