Ihattaren ziet Ajax als voorbeeld: 'Ik kwam om lekker te voetballen, zoals zij deden'

PSV kon het woensdagavond in de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker niet bolwerken tegen Ajax. Mohamed Ihattaren baalde daarvan, zeker omdat hij de Amsterdammers zag voetballen zoals hij de Eindhovenaren eigenlijk had willen zien spelen.

Ajax
Ajax
2 - 1
PSV
PSV

PSV werd voor rust behoorlijk weggespeeld door Ajax, dat een 2-0 voorsprong nam. Het werd uiteindelijk 2-1, waarna Ihattaren balend voor de camera van ESPN stond. 'In de eerste 35 minuten waren we niet scherp', oordeelde hij. 'Je ziet dat zij duidelijk de duels winnen en lekkerder in de wedstrijd zitten. Ze scoren ook gelijk twee keer.'

Ihattaren vond met name dat PSV te angstig speelde. 'Gewoon lekker voetballen', was zijn advies. 'Ik kom hier om lekker te voetballen, zoals zij deden', verwees hij naar Ajax. 'Ik kom hier niet om achteruit te lopen en rustig aan te doen. In de tweede helft durfden we wat meer, maar dat moet normaal gaan worden. Dat iedereen lef heeft, zoals Ajax speelde. Daar wilde iedereen vooruit. Niet dat dat bij ons niet zo is, maar dat was in de eerste 35 minuten niet te zien.'

Tot slot besprak de spelmaker zijn wissel, zoals wissels wel vaker een discussiepunt zijn in Eindhoven. Dat hij tien minuten voor tijd naar de kant, was opmerkelijk: Ihattaren was een van de beste PSV'ers. 'Ja, voor mijn gevoel ook. Ik zat er lekker in en heb mijn draai weer gevonden. Ik vind dat ik lekker speel. In dit soort wedstrijden heb je wel het gevoel dat je het verschil kan maken, zeker in de laatste tien minuten. Dan hoeft er maar één bal goed te vallen, dan ben je weer het mannetje. Maar nu, de tachtigste minuut... Tja, keuze van de trainer, toch?', zo sloot hij het onderwerp af.