Schmidt en op hattrick jagende Malen 'stoeien' over wissel

Reacties

PSV-spits Donyell Malen was zaterdag niet blij dat hij werd gewisseld, omdat hij tegen FC Twente een hattrick had willen maken. Zijn trainer Roger Schmidt reageerde na afloop met een kwinkslag op de woorden van zijn aanvaller, die geïrriteerd naar de kant ging.

Schmidt en op hattrick jagende Malen 'stoeien' over wissel
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
FC Twente
FC Twente

PSV had zaterdag in eigen huis geen enkele moeite met FC Twente, de 3-0 overwinning was dan ook een logisch gevolg. En dus was iedereen aan Eindhovense zijde na afloop tevreden. Zo ook Malen, die goed was voor twee treffers. 'Het gaat goed met me', constateerde hij bij ESPN na afloop. 'Ik zit er goed in en heb plezier als ik op het veld sta. Dat is het belangrijkste.'

Toch was hij tijdens de wedstrijd even niet tevreden. Dat was toen hij in de 86ste minuut naar de kant werd gehaald. Of hij daarvan baalde? 'Wil je een eerlijk antwoord?', antwoordde hij met een alleszeggende grijns. 'Natúúrlijk wil ik blijven staan. Ik wil altijd een hattrick maken, als dat kan.' En dus gaf hij toe dat hij pissig naar de kant ging, wat overigens ook duidelijk zichtbaar was. 'Dat was een klein beetje in de emotie', gaf de Oranje-international toe.

Makkelijke kans
Ook trainer Schmidt (die sowieso vaak uitleg moet geven over zijn veelbesproken wisselbeleid) werd na afloop gevraagd naar het moment waarop Malen naar de kant kwam. Met de opmerking dat zijn spits graag zijn derde had willen maken, kon de Duitser niet zo veel. 'Hij heeft zijn kans op een hattrick gehad...' Daarmee doelde Schmidt op een enorme mogelijkheid van Malen, die van dichtbij stuitte op FC Twente-keeper Joël Drommel. 'Dat was een makkelijke kans, hij hoefde die pass van Jordan Teze alleen maar binnen te schieten', zo knipoogde Schmidt.

Al met al was ook de oefenmeester content. Niet in de laatste plaats omdat PSV drie punten inloopt op Ajax, dat dit weekend niet in actie komt. 'Het is niet makkelijk om tegen FC Twente spelen. Ze spelen met een hoge intensiteit, je moet zorgen dat je minimaal hetzelfde brengt. Maar we hebben met 3-0 gewonnen, dik verdiend. Ik vind ook dat we zestig minuten goed hebben gespeeld. Alleen het laatste halfuur... Ik vind dat we meer op zoek moesten gaan naar de vierde goal. Maar alles bij elkaar ben ik tevreden', zo sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.