Malen laat FC Twente en Danilo in feestduel zien wat scoren is

Reacties

PSV heeft zich zaterdagavond enigszins hersteld van de rechtse directe die het vorige week kreeg van Feyenoord. Aan de hand van uitblinker Donyell Malen wonnen de Eindhovenaren met 3-0 van FC Twente, dat het scoren zo langzamerhand lijkt te zijn verleerd.

Malen laat FC Twente en Danilo in feestduel zien wat scoren is
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
FC Twente
FC Twente

PSV kreeg vorige week in De Kuip een behoorlijke dreun te verwerken: Feyenoord was in de onderlinge topper met 3-1 te sterk. Die nederlaag betekende voor de Eindhovenaren een vervolg van de dramatische reeks in topduels. PSV heeft nu namelijk al elf duels (!) met Ajax, AZ of Feyenoord niet meer gewonnen. Aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente hield de ploeg van trainer Roger Schmidt zaterdag wél weer drie punten over, het ging in het eigen Philips Stadion behoorlijk makkelijk voor de thuisploeg.

In het weekend waarin de zondagduels in de Eredivisie werden afgelast en meerdere zaterdagduels werden vervroegd (allemaal vanwege het verwachte winterweer) nam PSV na een halfuur de leiding. Eran Zahavi gaf de bal laag voor richting de tweede paal, FC Twente-keeper Joël Drommel kreeg zijn hand tegen de bal, maar legde 'm daarmee precies klaar voor Malen. De aanvaller luisterde zijn 100ste optreden voor PSV dus op met een goal en gaf even later een schitterende voorassist. Hij stuurde Denzel Dumfries weg met een prachtige steekpass, na de lage voorzet van de aanvoerder tikte Zahavi de 2-0 binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Namens de Tukkers was Luciano Narsingh (ex-PSV) voor rust gevaarlijk, maar na een heerlijke actie schoot hij de bal hoog over. Omdat ook een poeier van Queensy Menig er niet in ging, was de uitgangspositie voor FC Twente halverwege niet echt rooskleurig. De situatie werd er een paar minuten na rust vervolgens bepaald niet beter op. Na een passje van de in de basis teruggekeerde Mohamed Ihattaren speelde Malen zichzelf met een typische zaalvoetbalactie fraai vrij, zijn pegel in de verre hoek was Drommel te machtig.

Jaloezie
Het was voor Malen zijn elfde van het seizoen. En hoewel hij daarmee op gelijke hoogte kwam met zijn FC Twente-collega Danilo, zal de Braziliaanse huurling van Ajax momenteel met enorme jaloezie naar Malen kijken. Danilo maakte zijn elf competitiegoals namelijk in de eerste dertien wedstrijden van het seizoen, maar tot PSV-uit stond hij alweer zeven duels droog. Mede door de improductiviteit van de clubtopscorer wist heel FC Twente tot zaterdag al drie duels op rij niet meer te scoren.

Die reeks werd in Eindhoven verlengd tot vier wedstrijden, terwijl Danilo zijn doelpuntloze serie zag groeien tot acht duels, want FC Twente scoorde ook dit keer niet. Dat zat er zeker in het laatste kwartier ook niet meer in, omdat de bezoekers vanaf dat moment met een man minder speelden: Luka Ilic kreeg rood na een kopstootje richting invaller Marco van Ginkel. In de slotfase had Malen zijn hattrick kunnen (nee: móéten) completeren, maar hij zag hoe zijn poging van dichtbij prachtig werd gekeerd door Drommel. Zodoende bleef het bij 3-0.

PSV Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.