Ajax zet streep onder horrorweek en stoot PSV uit de beker

Reacties

Ajax heeft woensdag ten koste van PSV de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. Sébastien Haller zorgde na een veelbesproken week voor een dubbelslag in de eerste helft waar PSV niet voldoende meer van terug had.

Ajax zet streep onder horrorweek en stoot PSV uit de beker
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
PSV
PSV

Het was voor Ajax de eerste wedstrijd sinds de dramatische vorige week, waarin onder meer het nieuws over de schorsing van Andre Onana en het ontbreken van Sébastien Haller in de Europa League bekend werd. Maarten Stekelenburg verving Onana - die met speciale shirts werd gesteund door zijn ploeggenoten - onder de lat tegen PSV en Haller stond gewoon in de spits in de Johan Cruijff Arena. Dat was maar goed ook, want de Fransman was erg belangrijk voor de thuisploeg.

PSV speelde een uitermate zwakke eerste helft en na een kansje voor Eran Zahavi sloeg Ajax aan de andere kant voor het eerst toe. Lisandro Martínez speelde Davy Klaassen aan. Hij draaide richting het doel en gaf de bal snel mee aan Haller, die met een schot in het dak van het doel de score opende. Vijf minuten later lag de 2-0 ook al in het netje. Pablo Rosario leed balverlies en Dusan Tadic bediende Haller, die zijn tweede van de avond maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het ging zo wel heel makkelijk voor Ajax, dat via Haller en Edson Álvarez nog kansen op een derde goal liet liggen. PSV liet het vlak voor rust nog na om de spanning terug te brengen. Donyell Malen ging alleen op Stekelenburg af, maar werkte de bal voor het doel van Ajax langs. De goal viel uiteindelijk na rust alsnog. Bij een van de weinige goede aanvaller van PSV tot dan toe combineerde Denzel Dumfries met Mohamed Ihattaren. De aanvoerder gaf voor en zag vervolgens Jurriën Timber de bal in eigen doel schuiven: 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo werd het weer spannend in Amsterdam en was duidelijk dat PSV in de rust een peptalk had gekregen van trainer Roger Schmidt. De Eindhovenaren waren feller en probeerden er na een offensief van Ajax uit de counter uit te komen. Nicolás Tagliafico en Devyne Rensch, die in de rust Noussair Mazraoui had vervangen, waren iets te gretig in het afstoppen van de PSV'ers. Zij kregen allebei geel en wisten daardoor dat ze een eventuele halve finale zouden missen door een schorsing.

Ajax kwam daarna wel dicht bij het herstellen van de marge. Davy Klaassen probeerde het na een hoekschop met een omhaal, die door Rosario met een beetje geluk van de lijn werd gehaald. Even later ging invaller David Neres voor eigen succes. In de tegenaanvaller kapte de Braziliaan naar zijn linkerbeen en schoot hij de bal voor het doel van keeper Lars Unnerstall langs.

Zo bleef het een attractieve wedstrijd in Amsterdam die nog lang niet beslist was. Unnerstall moest nog enkele keren in actie komen met reddingen. PSV hoopte er ondertussen op snelheid uit te komen, maar een van die keren beging Zahavi een overtreding en ging de aanval niet door. Tegen het einde van de wedstrijd was er nog frustratie aan beide kanten. Tagliafico liet zich vallen tijdens een duel met Malen, die daar niet van gediend was en dat liet horen. Hij kreeg op zijn beurt de spelers van Ajax over zich heen.

Alles liep uiteindelijk met een sisser af. Ajax behield de voorsprong - mede doordat Dumfries diep in de extra tijd een kans op de 2-2 liet liggen - en bereikte zo de halve finale van het bekertoernooi, waar Vitesse zich eerder ook al voor plaatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.