Steunbetuiging in Amsterdam: Ajax-selectie als één man achter Onana

Reacties

De spelers van Ajax hebben hun ploeggenoot Andre Onana woensdagavond op bijzondere wijze een hart onder de riem gestoken. Bij het betreden van het veld voor de bekerclash met PSV droegen zij allemaal een shirt van de Kameroener, als steunbetuiging.

Steunbetuiging in Amsterdam: Ajax-selectie als één man achter Onana
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
PSV
PSV

De elf basisspelers (onder wie Onana's vervanger Maarten Stekelenburg) droegen allemaal een geel keepersshirt van Ajax, met daarop de achternaam en het rugnummer 24 van hun geschorste ploeggenoot. Die droegen zij achterstevoren, zodat het eerbetoon aan Onana goed zichtbaar was. Vanaf de tribune bekeek de doelman het met een brede lach.

© Pro Shots

Vorige week vrijdag maakte Ajax bekend dat Onana door de UEFA voor twaalf maanden geschorst is, omdat hij de dopingregels overtreden heeft. De keeper legde uit dat het een menselijke fout betrof: hij zou een medicijn van zijn vrouw hebben gepakt, in de veronderstelling dat het een simpele pijnstiller was. Ook algemeen directeur Edwin van der Sar gaf al tekst en uitleg. Ajax zal in beroep gaan, al is het de vraag of dat veel effect zal sorteren.

Overigens vertelde directeur spelersbeleid Marc Overmars woensdagavond dat Ajax snel om tafel gaat met Onana, om zijn contract mogelijk te verlengen. Dat vertelde Overmars bij ESPN, in aanloop naar de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. Daarin neemt Ajax het op tegen PSV, de wedstrijd is om 20.00 uur begonnen. In de Johan Cruijff Arena hangt ook een spandoek voor Onana.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.