UEFA schorst Onana voor twaalf maanden wegens doping

Reacties

Andre Onana is door de UEFA voor twaalf maanden geschorst wegens het overtreding van de dopingregels. Bij de doelman van Ajax is in oktober tijdens een out of competition-controle het verboden middel Furosemide aangetroffen in zijn urine. Onana en de club gaan bij het Internationaal Sportgerechtshof CAS in beroep tegen de staf, die voor alle competities geldt.

UEFA schorst Onana voor twaalf maanden wegens doping

'Op de ochtend van 30 oktober voelde Onana zich niet lekker', schrijft Ajax in een verklaring. 'Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg. Onana vergiste zich in het product, nam abusievelijk het medicijn van zijn vrouw, met uiteindelijk deze door de UEFA tegen de keeper getroffen maatregel tot gevolg. Daarbij is door het tuchtorgaan van de voetbalbond uitgesproken dat hij niet de intentie heeft gehad om vals te spelen. De Europese voetbalbond vindt echter op grond van de geldende anti-dopingregels dat een atleet te allen tijde zelf de plicht heeft om ervoor te zorgen dat er geen verboden middelen in het lichaam terechtkomen.'

Voor Ajax is de schorsing van Onana een gigantische tegenvaller. De 24-jarige doelman is al jarenlang een vaste waarde. De Kameroener werd de nieuwe eerste keeper nadat Jasper Cillessen in 2016 naar Barcelona vertrok. Dit seizoen stond Onana in alle wedstrijden in de Eredivisie en de Champions League in de basis. In het KNVB-bekertoernooi kregen Maarten Stekelenburg (38) en Kjell Scherpen (21) dit seizoen allebei één keer de kans.

De Amsterdammers kregen ook al het slechte nieuws van de UEFA dat Sébastien Haller door een administratieve fout niet speelgerechtigd is voor de Europa League. Lees hieronder de reactie van Ajax-directeur Edwin van der Sar.

'Eerst Brobbey, toen Haller en nu Onana, het is een rampweek bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.