UEFA onverbiddelijk: blunder Ajax onherstelbaar, Haller ontbreekt in EL

Reacties

Sébastien Haller moet in de Europa League definitief werkeloos toekijken. Door een administratieve blunder van Ajax is hij niet speelgerechtigd.

UEFA onverbiddelijk: blunder Ajax onherstelbaar, Haller ontbreekt in EL
© Pro Shots

Erik ten Hag liet eerder nog weten dat Ajax er alles aan zou doen de pijnlijke fout recht te zetten, maar de UEFA was onverbiddelijk en weigerde Haller alsnog op de spelerslijst te zetten. 'Ondanks pogingen Haller alsnog speelgerechtigd te krijgen, kreeg de club donderdagavond definitief bericht van de UEFA dat Haller niet alsnog wordt toegevoegd', meldt Ajax.

Het is een hard gelag voor Ajax, dat in januari het recordbedrag van 22,5 miljoen euro neertelde voor de voormalig spits van FC Utrecht. Ten Hag probeerde donderdag uit te leggen waar het is misgegaan. 'Het is inderdaad iets met computers: een vinkje aan- en uitzetten. Daar is iets verkeerd gegaan. Hij stond wel degelijk op de lijst.'

Hoewel er nog tijd is tot de eerste ontmoeting tussen Ajax en Lille op 18 februari in Noord-Frankrijk, heeft de UEFA laten weten weten dat Haller niet inzetbaar is. De deadline voor de inschrijving van spelers verstreek dinsdag 2 februari. Opmerkelijk genoeg is Oussama Idrissi, op Deadline Day gehuurd van Sevilla, wél correct ingeschreven door Ajax.

Do 18 feb. 2021

Do 25 feb. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Haller
Meer over S. Haller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.