Ibrahimovic-show wordt door De Vrij een Inter-feest

Reacties

Internazionale heeft met een spectaculaire comeback aartsrivaal AC Milan pijn gedaan en met de zwaarbevochten zege koploper Juventus achterhaald.

Ibrahimovic-show wordt door De Vrij een Inter-feest
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
4 - 2
AC Milan
AC Milan

Zlatan Ibrahimovic was weer beschikbaar bij Milan na verlost te zijn van een kuitblessure en een griep. Het scheelt een slok op een borrel. 'Hij heeft een grote impact op psychologisch vlak, zijn ervaring helpt de rest van de groep', zei teamgenoot Ante Rebic in de aanloop naar de Derby della Madonnina.

De Kroaat zag hoe zijn lovende woorden op het veld werden bevestigd. Ibrahimovic drukte niet alleen als leider der Rossoneri maar ook als aanvaller zijn stempel op de wedstrijd tegen aartsrivaal Internazionale. In de slotfase van de eerste helft werd dat tastbaar.

In de veertigste minuut troefde Ibrahimovic in de lucht Diego Godín af. De bal belandde via zijn hoofd voor de voeten van Rebic, die van dichtbij de 0-1 maakte. In de extra tijd van de eerste helft was het de Zweed zelf die met het hoofd de marge vergrootte.

De voorsprong kwam Milan toe. Van de ruime voorsprong van Inter op de rivaal op de ranglijst (19 punten) was op het veld niets zichtbaar. Sterker nog, de Rossoneri waren de bovenliggende partij geweest.

Na de rust veranderde dat. In een tijdsbestek van acht minuten had Inter de achterstand weggewerkt door goals van Marcelo Brozovic en Matias Vecino. In zeventigste minuut maakte De Vrij het feest helemaal compleet. De Oranje-international zette met een knappe kopbal de derby op zijn kop. Het bleek de doorslaggevende treffer in de hartstochtelijke Milanese derby. Want Ibrahimovic kopte in de laatste minuut tegen de paal, waar Romelu Lukaku diep in blessuretijd de wedstrijd definitief besliste.

Dankzij de overwinning profiteerde Inter van de uitglijder van Juventus, dat de koppositie in de Serie A in punten moeten delen met de Nerazzuri. Milan staat tiende met 22 punten achterstand op de stadsrivaal.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Meer S. de Vrij
Meer over S. de Vrij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.