Het wereldrecord dat waarschijnlijk zelfs voor Buffon (43) een brug te ver is

Reacties

De wedstrijd tegen Internazionale in de halve finale van het Coppa Italia-toernooi betekende dinsdagavond het elfhonderdste officiële optreden van Gianluigi Buffon, die met Juventus een grote stap zette richting de eindstrijd.

Het wereldrecord dat waarschijnlijk zelfs voor Buffon (43) een brug te ver is
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 2
Juventus
Juventus

Buffon sprak vorige week rond zijn 43ste verjaardag de wens uit om taboes te doorbreken door extreem lang door te gaan op topniveau. Het terrein dat de doelman nu verkent, is echter niet onontgonnen. Zelfs niet als we vijftiger Kazuyoshi Miura buiten beschouwing laten.

Peter Shilton stond zelfs op zijn 46ste nog onder contract bij Premier League-club West Ham United, om een seizoen later op het derde niveau af te sluiten in dienst van Leyton Orient. De 125-voudige Engelse international zwaaide af met 1.390 officiële duels op de teller, een wereldrecord dat zeer waarschijnlijk buiten het bereik van Buffon zal blijven.

Stel dat de wereldkampioen van 2006 weer ergens eerste keeper wordt en alles gaat spelen, dan nog zou hij zeker vijf seizoenen nodig hebben om Shilton van de troon te stoten. Buffon verdeelde zijn duels tussen Juventus (679), Parma (220), Paris Saint-Germain (25) en de Italiaanse nationale ploeg (176).

Wat Juventus-trainer Andrea Pirlo betreft, gaat Buffon nog wat langer door; zijn contract loopt op 30 juni af. 'Hij doet het prima, dat laat hij elke dag zien. Hij zou ons erg blij maken door hier te blijven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer G. Buffon
Meer over G. Buffon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.