Met de prijzen in zicht is 'finalemonster' Ronaldo ouderwets op dreef

Reacties

Cristiano Ronaldo viert vrijdag zijn 36ste verjaardag, maar de sleet zit er nog niet op, zo bewees hij ook dinsdag met zijn twee goals tegen Internazionale in de heenwedstrijd van de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia. De Portugees benadert zijn topvorm nu het moment van het verdelen van de prijzen langzaam in zicht komt.

Met de prijzen in zicht is 'finalemonster' Ronaldo ouderwets op dreef
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 2
Juventus
Juventus

'Een excellente wedstrijd. Hij bewees voor de zoveelste keer zijn waarde', zo luidde het oordeel van Andrea Pirlo over zijn sterspeler. Het was al de achtste keer dit seizoen dat Ronaldo minimaal twee keer scoorde in een officieel duel. Van alle spelers in de grote vijf Europese competities (La Liga, de Premier League, de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1) kan verder niemand dat zeggen.

Ronaldo lijkt helemaal klaar voor de 'ontknopingsmaanden'. Zodra het voorjaar nadert, wordt het finalemonster in de vijfvoudige Gouden Bal-winnaar wakker. Zeker in zijn laatste seizoenen bij Real Madrid maakte de Portugees in deze maanden het verschil. Zinedine Zidane spaarde Ronaldo geregeld in La Liga, waardoor hij voor de cruciale duels in de Champions League topfit was.

In de 31 finales die de aanvaller tot nu afwerkte, scoorde hij liefst twintig keer. Als Juventus komende dinsdag de 2-1 voorsprong tegen Inter met succes verdedigt, kan Ronaldo in de Coppa Italia-eindstrijd van 19 mei zijn cijfers verder gaan oppoetsen.

Dat Ronaldo dinsdag niet de negentig minuten volmaakte, bewijst dat ook Pirlo behoedzaam omgaat met zijn vedette. 'Hij speelt heel veel en de wedstrijden volgen elkaar op. Zaterdag hebben we weer een heel belangrijk duel met AS Roma. Ik dacht dat het goed was om hem wat rust te gunnen, zodat hij beter kan herstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.