Ronaldo plaveit in Milaan de weg naar Coppa-finale

Juventus heeft dinsdag een eerste stap gezet op weg naar de Coppa Italia-finale. Internazionale moest in de heenwedstrijd op eigen veld buigen voor Cristiano Ronaldo.

Internazionale
1 - 2
Juventus
Juventus

Internazionale had ruim twee weken geleden Juventus een flinke knauw bezorgd in de strijd om de Italiaanse titel. In Giuseppe Meazza wilden de Nerazzurri ook de Turijnse hoop op bekersucces wegnemen. In de negende minuut werd daartoe de eerste stap gezet. Lautaro Martínez gaf Matthijs de Ligt en Gianluigi Buffon stof tot nadenken.

Nog voor rust kwamen de kansen gekeerd, waarbij Cristiano Ronaldo de rol van afmaker met verve voor zijn rekening nam. In de 26ste minuut verzilverde hij een strafschop, die was op advies van de VAR was toegekend na duwtje van Ashley Young. In de 35ste minuut profiteerde de Portugees dankbaar van geschutter in de Inter-defensie. Een misverstand tussen keeper Samir Handanovic en Alessandro Bastoni leidde tot de 1-2.

In de tweede helft zette Inter aan in de jacht op de gelijkmaker. De ploeg van Antonio Conte slaagde er niet in Buffon nogmaals te passeren, waardoor het met een nederlaag van het veld afstapte. Over een week staan Juventus en Internazionale in Turijn tegenover elkaar. De andere halve finale gaat tussen Napoli en Atalanta Bergamo.