Herstelde Memphis kan zich voor het eerst laten zien aan nieuwe trainer Lyon

Reacties

Memphis Depay is hersteld van zijn bovenbeenblessure die hij opliep bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Olympique Lyon is op tijd fit voor het Champions League-duel met Benfica en kan zijn debuut maken onder Rudi Garcia, de opvolger van de ontslagen Sylvinho.

Herstelde Memphis kan zich voor het eerst laten zien aan nieuwe trainer Lyon
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

De voormalig aanvaller van PSV en Manchester United was tijdens de interlandperiode belangrijk voor Oranje, door in de EK-kwalificatiereeks tegen Noord-Ierland twee keer te scoren en een belangrijke zege in te leiden. Hij miste het tweede duel van vorige week met Wit-Rusland, doordat hij tijdens de wedstrijd met Noord-Ieren een kwetsuur aan zijn bovenbeen opliep.

Garcia volgde onlangs Sylvinho op, die wegens tegenvallende resultaten onlangs werd ontslagen bij ploeg uit de Ligue 1. De Franse oefenmeester zat afgelopen weekend tegen Dijon voor het eerst op de bank, maar moest het toen nog zonder Memphis stellen. Zonder de Oranje-international kwam Lyon niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor Les Gones nog altijd in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren. In competitieverband scoorde de geboren Rotterdammer tot nu toe vier keer, maar wacht hij al wel sinds eind augustus op nieuwe doelpunten. 

Het Europese avontuur van Lyon, waar ook Kenny Tete onder contract staat, begon wel uitstekend. In eigen stadion werd er een punt gepakt tegen Zenit en op bezoek bij het Duitse RB Leipzig boekten Memphis en de zijnen zelfs een 0-2 overwinning. Dat was mede aan de Nederlander te danken, die in beide wedstrijden trefzeker was. Tegen het nog puntloze Benfica kan Lyon woensdag een belangrijke stap zetten in de strijd om plaats een en twee in Groep G.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
RB Leipzig
6
3
2
1
10-8
+2
11
2
Olympique Lyonnais
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
Benfica
6
2
1
3
10-11
-1
7
4
Zenit Sint-Petersburg
6
2
1
3
7-9
-2
7
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.