Heracles pakt eerste periodetitel, uitglijder PEC en derde zege voor Kuijt

Reacties

Heracles Almelo heeft vrijdag de eerste periodetitel gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer John Lammers was te sterk voor De Graafschap. Achtervolgers PEC Zwolle en FC Eindhoven verloren, waardoor Heracles ook nog de voorsprong vergrootte. Het ADO Den Haag van trainer Dirk Kuijt boekte tegen Eindhoven de derde zege van het seizoen.

Heracles pakt eerste periodetitel, uitglijder PEC en derde zege voor Kuijt
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 2
De Graafschap
De Graafschap

Heracles wist wat het te doen stond: winnen van De Graafschap en de periodetitel zou hoe dan ook in Almelo blijven. Hoewel de Doetinchemmers met acht punten uit de eerste negen duels nog geen denderende start kenden, maakten ze het Heracles wel lastig. De koploper kwam wel al vroeg op voorsprong via Emil Hansson, die uit een voorzet van Nikolai Laursen scoorde. Binnen twintig minuten kwamen de bezoekers echter langszij. Siem de Jong was scherp bij een vrije trap. Keeper Michael Brouwer redde in eerste instantie, maar werkte de bal daarna ongelukkig in eigen doel bij een tweede poging van De Jong.

De formatie van Lammers had het lastig en moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Ook in het tweede bedrijf was de start van Heracles sterk. Hansson gaf de bal voor vanaf de linkerkant en Samuel Armenteros zorgde voor een nieuwe voorsprong. Hansson was zo al bij veertien treffers direct betrokken (zes goals, acht assists). Zo stevende Heracles af op een zege, maar De Graafschap was nog niet geslagen. Danzell Gravenberch, de vervanger van De Jong, scoorde op aangeven van Robin Schouten: 2-2.

Door de achterstand van PEC bij FC Dordrecht was er voor Heracles nog niet veel aan de hand met 2-2 op het scorebord, maar de Almeloërs wilden natuurlijk winnen. De Graafschap kon niet lang genieten van de gelijkmaker, want Thomas Bruns maakte met nog een kwartier op de klok op fraaie wijze de 3-2. De middenvelder kopte van grote afstand raak uit een voorzet van Lucas Schoofs en bezorgde Heracles zo een overwinning. De club uit Almelo ontving vervolgens de eerste prijs van dit seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
3 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC hoopte op een misstap van Heracles om zo alsnog de periodetitel te grijpen, maar kende zelf een dramatische start tegen FC Dordrecht. Spits Samuele Longo stelde Feyenoord-huurling Aliou Balde al in de vijfde minuut in staat om de score te openen. De pass van de Italiaan was op maat, waarna Balde keeper Mike Hauptmeijer verschalkte. Dordrecht verzuimde om in de eerste helft meer goals te maken, ondanks kansen voor Boubakar Camara en Vincent Schippers. Aan de andere kant haalde Mauro Savastano een poging van Lennart Thy van de lijn. Het leek daarna lang bij 1-0 te blijven na veel gemiste kansen, maar dankzij invaller Pepijn Doesburg en Anouar El Azzouzi eindigde het voor PEC in een ontluisterende nederlaag.

ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 0
FC Eindhoven
FC Eindhoven

FC Eindhoven maakte nog een kleine kans op de eerste periodetitel, mits Heracles verloor, PEC niet won en de formatie van Rob Penders zelf ADO Den Haag versloeg. De thuisploeg van Kuijt had het aanvankelijk opnieuw lastig in eigen huis en een schot van Mario Bilate dat over het doel vloog was de gevaarlijkste poging in de eerste helft. ADO kwam echter beter uit de kleedkamer. Thomas Verheydt zorgde een kwartier na rust voor 1-0. De goal leidde tot woede bij Eindhoven omdat Evan Rottier kort daarvoor onreglementair zou zijn neergehaald. Penders kreeg de gele kaart vanwege zijn protesten. Aan de treffer van Verheydt had ADO uiteindelijk wel genoeg voor de zege.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
5
MVV Maastricht
38
18
5
15
65-65
0
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.