MVV klimt naar derde plaats, Vente na dubbelslag op tien goals

MVV Maastricht blijft verrassen in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Maurice Verberne won vrijdag op bezoek bij TOP Oss en klom zo naar de derde plek. Bij Roda JC Kerkrade was topscorer Dylan Vente weer eens de grote man in het Limburgse onderonsje met VVV-Venlo.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 1
MVV Maastricht

Een van de grootste verrassingen tot nu toe is MVV, na negen speelrondes nog de nummer vier van de KKD. De Limburgers gingen op bezoek bij TOP Oss op jacht naar de zesde zege. Kansen waren er voor Sven Blummel, Koen Kostons en Jarne Steuckers, maar een doelpunt bleef in de eerste helft uit. Na rust viel de goal wel. Mart Remans rondde af na een fraaie Limburgse aanval. Keeper Thijs Jansen had zo het nakijken en TOP had niet meer terug van de 0-1 van MVV, dat zo over FC Eindhoven heen wipte en de derde plaats innam.

Roda JC Kerkrade
4 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo nestelden zich de afgelopen weken stilletjes in de subtop van de KKD en troffen elkaar vrijdag. Wie anders dan Sven Braken opende de score in het Limburgse onderonsje. De aanvaller maakte uit een hoekschop zijn zesde goal van het seizoen. Hij leverde ook al vier assists. Bij Roda zorgde niet topscorer Vente, maar Romano Postema voor de gelijkmaker. Hij was het eindstation van een fraaie aanval. Vente was na rust wel trefzeker. De spits scoorde eerst op prachtige wijze met een halve omhaal de 2-1 en zorgde kort daarna voor 3-1 door een penalty te benutten; zijn tiende goal van het seizoen. Bryan Limbombe bepaalde de eindstand op 4-1.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 1
Helmond Sport

Met slechts twee zeges in de eerste negen wedstrijden stond de druk erop bij Helmond Sport voor het bezoek aan Jong Ajax. Trainer Sven Swinnen kon wel een zege gebruiken bij de ambitieuze Brabanders. Het begin was in ieder geval goed, want op aangeven van Peter van Ooijen opende Elmo Lieftink al in de tweede minuut de score. Met een schot van afstand liet hij keeper Tom de Graaff kansloos. Het bleef bij die ene goal. Twee treffers van Jong Ajax werden afgekeurd wegens buitenspel en Eros Maddy en Martijn Kaars lieten kansen liggen namens de bezoekers.

Jong AZ
Jong AZ
4 - 0
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda beleefde een avond om snel te vergeten. De ploeg van trainer Robert Molenaar leed bij Jong AZ niet alleen een pijnlijke nederlaag, maar ook de derde verliespartij in vier wedstrijden. De Alkmaarse beloften, tot nu toe een knappe subtopper in de KKD, wonnen dankzij goals van Yusuf Barasi, Soulyman Allouch, Iman Griffith en invaller Mexx Meerdink. NAC zakte door de nederlaag af naar plek tien.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 2
Telstar
Telstar

Telstar kwam door de derde zege van het seizoen op twaalf punten, net zo veel als de tegenstander van vrijdagavond: Jong PSV. Halverwege de tweede helft brak Christof Giousis de ban voor de formatie van trainer Mike Snoei. De Griek benutte een penalty en leverde even later de assist op de 0-2 van Yaël Liesdek.

Jong FC Utrecht
0 - 2
Almere City FC

Almere City FC kende een weifelende start aan het seizoen, maar betrad door de zege bij Jong FC Utrecht de topacht. Zonder trainer Alex Pastoor, die op de tribune zat vanwege een schorsing. Jeredy Hilterman was de aangever bij de openingstreffer van Hamdi Akujobi en was even later zelf verantwoordelijk voor de 0-2.