Vermaelen in beeld als trainer Jong Ajax

Reacties

Ajax schaakt voor de trainerspositie van Jong Ajax op meerdere borden. De club voert gesprekken met Thomas Vermaelen, maar ook een interne oplossing behoort nog tot de opties.

Vermaelen in beeld als trainer Jong Ajax

Ajax moet een opvolger voor Dave Vos zien te vinden, die vanaf aankomend seizoen een rol in de staf van Francesco Farioli krijgt. De Amsterdammers hebben Vermaelen gepolst voor de beloftenploeg en met de 38-jarige oud-Ajacied ook al gesprekken gevoerd. Vermaelen is nu trainer van België Onder-20, maar zou zonder problemen weg kunnen omdat hij officieel niet in dienst is van de KBVB.

Vermaelen is een oude bekende van technisch directeur Alex Kroes, die bij SEG zijn zaakwaarnemer was. Dat Ajax de vacature intern oplost, is ook een optie. In dat licht valt regelmatig de naam van Frank Peereboom, die nu trainer is van Ajax Onder-18.

Dat elftal houdt na dit seizoen op te bestaan en dus zou Ajax de intern gewaardeerde Peereboom door kunnen schuiven naar Jong Ajax. Ajax hoopt daar snel duidelijkheid over te kunnen geven.

Francesco Farioli, de nieuwe trainer van de hoofdmacht, sprak na zijn aanstelling onder anderen over zijn nieuwe assistent Dave Vos.

Bekijk hier al onze video's
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.