Heracles baalt van niet-toegekende goal: '30 centimeter over de lijn'

Heracles Almelo-trainer John Lammers is het niet eens met de beslissing van de arbitrage om geen doelpunt toe te kennen na een kopbal van Samuel Armenteros in het bekerduel met Go Ahead Eagles. De kopbal leek over de lijn, maar de gelijkmaker werd niet bevestigd door arbiter Jannick van der Laan.

Heracles Almelo
0 - 1
Go Ahead Eagles

'Ik heb foto's gezien dat-ie een centimeter of dertig over de lijn is', reageert een verbaasde Lammers bij ESPN. 'De grensrechter en de scheidsrechter zijn daarvoor. Ik vind het jammer dat we dit niet kunnen zien, want we hebben zoveel technieken.' Bij de wedstrijd was geen VAR of doellijntechnologie aanwezig.

De Heracles-oefenmeester was sowieso niet zo tevreden over het optreden van de scheidsrechter. 'Ik vond dat wij te gemakkelijk vrije trappen en gele kaarten tegen kregen. Dat is niet de reden dat we verloren hebben en dat hoort erbij. Je probeert het aan een scheidsrechter uit te leggen, maar ze luisterden niet echt. Ze waren een beetje eigenzinnig', vond Lammers.

Toch wilde Lammers zich vooral focussen op het spel van zijn eigen ploeg. Hij vindt dat zijn elftal zich heeft kunnen meten met de Eredivisionist. 'De eerste helft was wat rommelig. Ik denk dat we momentjes iets beter moeten uitspelen, juiste keuzes moeten maken. Dan kom je tot grotere kansen. In de tweede helft deden we dat beter en krijg je wat kansen. Met een beetje geluk is het 1-1 en win je die wedstrijd.'

Lammers en Heracles richten zich nu op de Keuken Kampioen Divisie. Zondag speelt de koploper tegen nummer twee PEC Zwolle. Of hij hoopt dat de Zwollenaren een verlenging moeten spelen tegen Feyenoord? 'Dat zou mooi zijn, we zullen zien. Maar we hebben er geen invloed op.'