Heracles zakt voor Eredivisie-test en is klaar na bekerduel met Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft donderdagavond KKD-koploper Heracles Almelo uitgeschakeld in het bekertoernooi. Een doelpunt vroeg in de tweede helft was voldoende in Almelo.

Heracles Almelo
0 - 1
Go Ahead Eagles

Voor Heracles was het duel met Go Ahead zoveel meer dan een simpel bekerduel. Het was voor de koploper ook een test tegen een middenmoter uit de Eredivisie. In de eerste helft haalde de thuisclub een onvoldoende, er werd simpelweg niet genoeg gecreëerd tegen Go Ahead. De formatie uit Deventer werd gevaarlijk via Isac Lidberg, die tweemaal uit kansrijke positie de bal niet tussen de palen kreeg.

In de tweede helft lukte hem dit wel. In de 47ste minuut kwam hij opnieuw naar binnen en zonder aangepakt te worden schoot de Zweed binnen. Dit bleek voor Heracles het startsein om beter te gaan voetballen en dat resulteerde tien minuten later bijna in de 1-1. Samuel Armenteros leek raak te koppen uit een hoekschop, maar scheidsrechter Jannick van der Laan oordeelde dat de bal de doellijn niet had gepasseerd.

© ESPN

Het tekende de sterke fase van Heracles, dat voor de tweede helft dan weer een voldoende zou krijgen. Via debutant Antonio Satriano kreeg de thuisclub een tweede grote kans, maar de Italiaanse spits kreeg in alle vrijheid de bal niet goed op zijn hoofd en dus bleef het 0-1. Daar mocht Go Ahead zich dus gelukkig mee prijzen, de formatie uit Deventer speelde behalve het doelpunt weinig klaar in Almelo, waar het duel een vreemd slot kreeg. Toen de extra tijd bijna verstreken was, werd de wedstrijd kort stilgelegd door scheidsrechter Van der Laan omdat er objecten gegooid werden richting Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange. Na een oponthoud van twee minuten ging de slotfase door, gescoord werd er niet meer.

En dus gaat Go Ahead samen met FC Twente, ADO Den Haag, De Graafschap, NAC Breda, PSV, AZ, FC Emmen, NEC, De Treffers, SC Heerenveen en Ajax de achtste finale van het bekertoernooi in. Zaterdag wordt er geloot voor die ronde.