Guardiola spaart Agüero na beschamend penaltymoment, Argentijn door het stof

Manchester City-manager Pep Guardiola wilde zaterdagavond na de 1-2 nederlaag tegen Chelsea niet veel woorden vuil maken aan wat hét moment in de mislukte kampioenswedstrijd was: de mislukte Panenka van Sergio Agüero bij een stand van 1-0. De Argentijn toont zich schuldbewust.

Manchester City
1 - 2
Chelsea
Chelsea

'Het is zijn beslissing. De nemer van de strafschop bepaalt hoe hij de bal schiet', vertelde Guardiola na afloop voor de camera van Sky Sports. 'Hij wilde het zo doen. Daar heb ik niets aan toe te voegen.'

Zeer pijnlijk voor Manchester City was dat Chelsea na rust erop en erover ging, waardoor de champagne terug in de koeler moest. 'Het was een gelijkopgaand duel. We misten onze kans vlak voor rust, met die penalty. Ze zijn een topelftal, maar wij speelden beter.'

Guardiola richtte zijn pijlen dus niet op zijn Argentijnse spits, maar wel op de arbitrage, die in zijn ogen een strafschop had moeten toekennen voor een overtreding van Kurt Zouma op Raheem Sterling. 'Het is een penalty, dat heb ik duidelijk gezien. Wat ons nu rest is voldoende punten pakken om landskampioen te worden en daarna toewerken naar de Champions League-finale.'

Agüero bood kort na de wedstrijd via Twitter zijn excuses aan. 'Ik wil me verontschuldigen bij mijn ploeggenoten, de stafleden en de supporters. Het was een slecht besluit en ik neem de volledige verantwoordelijkheid hiervoor.'

Tuchel
In de eindstrijd is het Chelsea van Thomas Tuchel opnieuw de tegenstander. De Duitse tacticus prees in gesprek met de BBC met name de veerkracht van zijn team. 'We gaven bijna alles weg in de fase voor rust, maar wat een antwoord hadden we in de tweede helft in huis. Met elke minuut wonnen we aan vertrouwen en kwaliteit. Na de gelijkmaker (van Hakim Ziyech, red.) bleven we maar doorgaan. Dit bewijst ook dat we fysiek in orde zijn. Dit team stopt nooit.'

Tuchel heeft in zijn korte dienstverband bij Chelsea nu afgerekend met de volgende toptrainers: Guardiola (twee keer), Diego Simeone (twee keer), Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti, José Mourinho en Zinedine Zidane. The Blues rukten onder leiding van de opvolger van Frank Lampard op naar de Champions League-zone in de Premier League, staan in de FA Cup-finale en duelleren dus met Manchester City om de eindzege in het miljardenbal.